Aurinkolahti siivottu – mission accomplished

Talkoolaisia.

Talkookahvittelun aloittaneet kaksi ladya saivat valita parhaimmat munkit.

Kutsuin tämän lehden palstoilla Aurinkolahden siivouksesta kiinnostuneita ihmisiä siivoustalkoisiin, jotka olin valmistellut alkaviksi perjantaina 10.5. kello 18. Paikalle saapui kaikkiaan viisi urheaa itseni lisäksi. Vastustajina kurjan sateinen sää ja juuri alkanut lätkämatsi Suomi–Kanada. Viime vuonna sain sentään kolmisenkymmentä aurinkolahtelaista liikkeelle.

Käynnistin siivousurakan ilmoitetusti ja lähetin mukaan tulleet ladyt ja yhden gentlemannin vastuualueilleen. Itse jäin päivystämään starttipaikalle ja poimimaan roskia Villa Solvikin ympäristöstä ja bussipysäkkien tienoilta.

Kaksi tuntia myöhemmin partiot palasivat saaliineen ja siirryimme Villa Solvikin terassille nauttimaan ravintolan tarjoamista kahveista ja Aurinkolahden K-kaupan erinomaisista munkeista. Kaikki olivat saavutettuun tulokseen tyytyväisiä.

Palautteessa tuli esiin, että alueen koulujen pitämät ympäristön siivoustalkoot olivat tosi hyvä juttu.  Koulujen lähialueet olivat siistejä. Jostain syystä alueen kauppojen asiakkaat näyttävät levittelevän pullapusseja ja jäätelöiden papereita huolettomasti ympärilleen. Sama koskee tupakoitsijoita, joiden jäljiltä filttereitä löytyy vähän sieltä sun täältä.

Tunnollisin siivooja ei malttanut lopettaa muitten tahtiin, vaan hän oli pihteineen Gustav Pauligin kadun päässä vielä puoli kymmeneltä illalla. Vein hänelle kiitokseksi iltakahveille muutaman munkin. Siistiä äitienpäiväksi tuli – ei se siivoojien määrä vaan laatu!

Terveisin Unto Palminkoski