Toisen omaisuudella ei arvoa?

Edellisen Vuosaari-lehden Lukijalta-palstalta luin ”Venemiehen” harmituksen siitä, että veneestä oli rikottu ikkuna. Olen asunut reilut kymmenen vuotta Hiekkalaiturintien päässä ja valitettavasti jo vuosia todistanut sitä, ettei toisen omaisuudella ole mitään arvoa. Nämä kaupungin laiturissa olevat veneet ovat milloin olleet nuorison istumapaikkoina ja milloin vessoina. Yksi vesibussi on toiminut hyppylautana veteen.

Torstai-iltana 13.6. vesibussin omistajat olivat tekemässä huoltohommia veneessään. Lauma 15–16-vuotiaita nuoria kundeja fillareineen, valkoisine ja mustine huppareineen kyttäsivät tilannetta sopivan välimatkan päässä härnäämässä. Heiluttelivat keskaria ja huutelivat. Kun olisi ollut aika selvitellä tilannetta, niin kundit lähtivät karkuun. Se siitä rohkeudesta.

Satuin kuvamaan maisemia juuri samaan aikaan ja saattaa olla, että muutama ihminenkin vilahtaa näissä kuvissa. Mene ja tiedä.

Toivon, että jos joskus omistatte jotain teille arvokasta ja tärkeää, niin tajuatte, mistä on kyse. Veneet ovat kalliita ja niiden korjaaminen on kallista. Toisen oma tarkoittaa, ettei siihen kosketa, jos ei ole lupaa.

Luultavasti tähän jokavuotiseen ongelmaan olisi ratkaisuna laittaa kaupungille vetoomus, että tämä kaunis laiturialue aidataan. Vain laiturin päädyt jätettäisiin avoimiksi. Nostaisi varmaan venepaikan vuokraa jonkin verran, mutta ehkä se olisi mielenrauhan arvoista.

Hyvää kesää kaikesta huolimatta kaikille tasapuolisesti.

Toivottaa ”Kesäihminen”