Shukokain juniorit SM-kisoissa

Helsingin Shukokain joukkue Kotkan SM-kisoissa.

Helsingin Shukokain joukkue Kotkan SM-kisoissa.

Lauantaina 26.10. Kotkassa pidetyissä shukokai karaten junioreiden SM-kisoissa Helsingin Shukokain juniorit menestyivät erinomaisesti.

Helsinkiläiset voittivat kisoissa yhteensä viisitoista mitalia; kolme kultaa, viisi hopeaa ja seitsemän pronssia. Helsingin joukkueessa kilpailivat Anton Aakko, Lauri Ahvio, Vanessa Kirov, Mira Kokkonen, Anton Kremenenko, Aki Meronen, Daniel Metsä, Luukas Muukka, Laura Purhonen, Lucas Scott, Vadim Vlasov ja Nelli Väliaho.

Pojat 2010–2011 -kata-sarjassa (liikesarjat) ja -kumite-sarjassa (ottelu) kilpailivat Aki Meronen, Lucas Scott ja Vadim Vlasov. Palkinnoksi tuli Akin pronssimitali kumitessa.

Tytöt 2008–2009 -sarjassa helsinkiläisistä kilpailivat Vanessa Kirov ja Nelli Väliaho. Katassa Vanessa voitti kultaa ja Nelli hopeaa. Kumitessa Vanessa voitti myös kultaa ja Nelli hopeaa. Kumitessa Nelli haastoi Vanessan ennakkoluulottomasti, ja Nelli olikin aivan ottelun lopussa johdossa ja voittamassa ottelua, mutta viime hetken Ipponilla (2 pisteen suoritus) Vanessa käänsi ottelun voitokseen. Vanessa voitti jo neljättä kertaa perättäin kultaa sekä katassa että kumitessa,

Pojat 2005–2007 -kata-sarjassa helsinkiläisistä Anton Kremenenko voitti pronssia. Kumiten kevyessä sarjassa Anton voitti kovatasoisessa finaalissa Espoon KFK:ta edustavan Asla Salosen. Raskaan sarjan kumitessa Anton Aakko otteli itsensä hienosti pronssille. Mitali on Antonin ensimmäinen henkilökohtainen mitali SM-tasolla, ja kyllä pronssi näyttikin maistuvan hyvälle.

Tytöt 2002–2004 -sarjassa kilpailivat Mira Kokkonen ja Laura Purhonen. Mira voitti katassa sekä kumitessa hopeaa, ja Laura voitti katassa sekä kumitessa pronssia. Kata- sekä kumitesarjat voitti Savonlinnan Shukokaita edustava Assi Kovanen. Miran ja Lauran neljä mitalia on erittäin kova saavutus, sillä molemmat sarjat olivat kisojen kovatasoisimpia sarjoja ja marginaalit todella pienet.

Pojat 2002–2004 -sarja oli kisojen kovatasoisin. Helsinkiläisistä sarjassa kilpailivat Lauri Ahvio ja Luukas Muukka. Katassa Luukas voitti pronssia ja kumiten raskaassa sarjassa myös pronssia. Varsinkin Kumitessa Luukas haastoi maajoukkueen edustajat, jotka joutuivat tiukoille otellessaan Luukasta vastaan. Lauri jatkoi EM-kisoista tuttua monipuolista sekä tasokasta otteluaan ja voitti kumitessa hopeaa häviten niukasti kullan Espoon KFK:ta edustavalle Aaro Saloselle.

Helsinkiläisten menestymisen perustana on ahkera ja tunnollinen harjoittelu. Varsinkin maajoukkuelaiset Laura Purhonen, Mira Kokkonen, Lauri Ahvio ja Anton Kremenenko sekä maajoukkueeseen pyrkivät Anton Aakko, Luukas Muukka ja Vanessa Kirov ovat kaikki harjoitelleet paljon sekä tunnollisesti viimeisen vuoden aikana.

Kisojen kovimmasta suorituksesta vastasi Anton Kremenenko voittamalla 2005–2007 syntyneiden poikien kumiten kevyessä sarjassa kultaa, ja Anton valittiinkin ansiosta kisojen parhaaksi poikakaratekaksi. Kisojen parhaaksi tyttökaratekaksi valittiin savonlinnalainen Assi Kovanen. Taistelijan palkinnon sai Espoon KFK:ta edustava Henri Ala-Taurila.

Kisojen yhteydessä liikuntaneuvos, shihan Yrjö Pursiainen myönsi helsinkiläisille sensei Juhani Rajalalle ja sensei Pentti Bruunille viidennen danin vyöarvon.

Teksti: Harri Björk