Tuttua ja perinteikästä itsenäisyysjuhlaa

Kuvassa Vuosaaren Vesipääskyjen partiolaiset saattavat Suomen lipun saliin yleisön ja Vuosaaren musiikkikoulun jousiorkesterin todistaessa tapahtumaa.

Kuvassa Vuosaaren Vesipääskyjen partiolaiset saattavat Suomen lipun saliin yleisön ja Vuosaaren musiikkikoulun jousiorkesterin todistaessa tapahtumaa.

Suomen 102. itsenäisyyspäivän juhlinta Vuosaaressa oli rakennettu varsin tutun ja perinteikkään ohjelman ympärille. Päivä alkoi aamulla Vuosaaren Vesipääskyjen lipunnostolla Puistopolun peruskoulun Punakiventien toimipisteen pihalla Max Isakssonin fanfaarin säestyksellä. Lippupuheen piti Vuosaaren klubin varapresidentti Valto Jarmala ja yhteisesti laulettua Maamme-laulua avustivat Gaudium-kuorolaiset.

Pääjuhla tervehdyspuheen piti Lions Club Helsinki/Vuosaaren presidentti Terho Kulmala. Hän kertasi itsenäisyyden sotavuosien tapahtumia ja pohti niitä tekijöitä, jotka ovat tehneet Suomesta monien vertailujen kärkimaan.

Tervehdyspuheen piti Vuosaaren Lions Clubin presidentti Terho Kulmala.

Tervehdyspuheen piti Vuosaaren Lions Clubin presidentti Terho Kulmala.

– Sellaisia tekijöitä ovat olleet muun muassa koulutus, luonto ja yhteistyökyky, Kulmala summasi.

Juhlan pääpuhuja oli tänä vuonna Vuosaaren seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkelä. Mäkelä toi esiin puheessaan huolensa yhteiskunnan maallistumisesta, suomalaisten uskonnollisuuden katoamisesta ja kristinuskon perinnön unohtamisesta.

Musiikkia esittivät Vuosaaren musiikkikoulun jouset ja saman koulun pianotaiturit Emmi Varkki ja Matias Keränen. Kuorolaulusta vastasi tänäkin vuonna Julia Laineman johtama Helsingin Lauluveljet. Pääjuhlan juontajana toimi Sami Lehto ja yhteisen Maamme-laulun jälkeen nautittiin lions ladyjen tarjoamat juhlakahvit.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen

Galleriassa kuvia Puistopolun peruskoululla vietetystä juhlasta.