Vuosaaren keskuspuiston pururadasta

Nimimerkki ”Huolestunut kuntoilija” pohti Vuosaari-lehden numerossa 1/2020 sitä, onko kaupunki lopettanut Heteniityn urheilukentän lähellä olevalla mäellä kiemurtelevan pururadan kunnostamisen. Kysymys oli hyvä ja olen sitä joskus itsekin pohtinut. Lähetin tästä asiasta Vuosaari-lehdessä olleen kirjoituksen johdosta kysymyksen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalle.

Sain vastauksen, että kyseistä pururataa ei ole tosiaan pitkään aikaan hoidettu, kuten kirjoittaja epäili. Vastauksen mukaan vielä 90-luvulla kyseiselle lenkille ajettiin talvella latu, josta luovuttiin radan mutkien, teiden ylitysten ja puiden takia. Kaupungin vastauksen mukaan kyseistä ”rataa voisi keväällä katsoa, onko sille jotain tehtävissä ja jos sitä ruvetaan korjaamaan, rata ei varmastikaan tule purulle vaan kivituhkaiseksi.” Eli jäädään katsomaan ja toivomaan, että rata saadaan vielä kuntoon. Se olisi minusta hyvä lisä Vuosaaren liikuntamahdollisuuksiin.

Ville Jalovaara,
Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen (sd.)