Vesi korkealla Kallvikinniemessä

Kallahdenniemi

Kävin 22.1. tavanomaisella lenkilläni Kallvikinniemen kärjessä ja totesin meren pyrkivän voimallisesti ottamaan takaisin menettämiään alueita. Veden pinta ei – muistaakseni – ole ollut näin korkealla kuin vuonna 2005 myöhään kevättalvella. Samaan aikaan kun Kolera-altaan vesi Helsingin keskustassa uhkasi nousta Kauppatorille.

Totuuden nimessä on sanottava, että tuolloin 2005 vesi oli korkeammalla ja vallannut kuivaa maapohjaa paljon laajemmalti kuin nyt – silloin ei uimarannan pukeutumis- ja palvelutiloihin ollut asiaa ilman pitkävartisia Nokian tuotteita. Kuningattareen aikovat olisivat tarvinneet veneen.

Toki jäljistä päätellen ja tuulien voimasta vesiraja on ulottunut syvemmällekin kuivan maan alueelle.           

Terveisin Urho Saukkonen