Helsingin Shukokai Karatelle SM-mitaleita

Helsingin Shukokai Karaten iloisia ottelijoita.

Helsingin Shukokai Karaten iloisia ottelijoita.

Lauantaina 25.1. Lappeenrannassa järjestetyssä Shukokai Karaten Kimura Cupissa eli avoimissa suomenmestaruuskilpailuissa Helsingin Shukokain karatekat menestyivät hyvin. Helsinkiläiset voittivat kisoissa kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Naisten kata-sarjan voitti laukaalainen Helsingin Shukokaissa harjoitteleva Tiia-Liina Aavisto ja kolmanneksi sijoittui Camilla Bruun Helsingistä. Kovatasoisessa kata-kilpailussa helsinkiläiset Laura Purhonen ja Tiina Kinnunen jakoivat viidennen sijan.

Miesten kata-sarjan voitti kotkalainen Eelis Aalto. Miesten kata-kilpailu oli myös kovatasoinen, missä helsinkiläinen Juuso Hellberg voitti pronssia. Sarjassa kilpailivat myös Helsinkiä edustaneet Eemeli Moisio ja  Eetu Hellberg, jotka jakoivat viidennen tilan. Sarjassa kilpaili myös helsinkiläinen Lasse Pyre.

Naisten yli 40-vuotiaiden kata-sarjan voitti Espoon KFK:ta edustava Anna Salonen. Helsinkiläinen Tiina Efrati sijoittui sarjassa viidenneksi.

Naisten kumite (ottelu) -sarjassa kisojen suurimmasta yllätyksestä sekä suorituksesta vastasi vielä juniori-ikäinen 16-vuotias Laura Purhonen. Kovatasoisessa semifinaalissa Laura voitti hallitsevan naisten sarjan Euroopan mestarin Tiia-Liina Aaviston edeten finaaliin asti. Finaalissa vastaan tuli toinen helsinkiläinen Camilla Bruun, joka voitti finaalin ansaitusti.

Kumiten miesten sarjassa ottelivat helsinkiläiset Eemeli Moisio ja Joel Oksa jääden tällä kertaa ilman mitaleita jakamalla viidennen tilan. Sarjan finaalissa kohtasivat kotkalainen Eelis Aalto ja helsinkiläinen Benjamin Bruun. Finaalin voitti Eelis Aalto. Sarjassa kilpailivat myös helsinkiläiset Juhani Rajala, Juuso Hellberg, Lasse Pyre ja Nikita Zhdan.

Naisten yli 40-vuotiaiden sarjassa kumiten voitti Vantaan Anna-Kaisa Lehtamo. Helsinkiläinen Tiina Efrati sijoittui sarjassa neljänneksi.

Miesten yli 40-vuotiaiden sarjassa Helsingille tuli myös menestystä Harri Björkin voittaessa kumiten.

Kisojen parhaaksi naiskaratekaksi valittiin helsinkiläinen Camilla Bruun. Parhaan mieskaratekan palkinto meni kotkalaiselle Eelis Aallolle. Yli 40-vuotiaiden sarjassa parhaaksi naiskaratekaksi valittiin Espoon Anna Salonen ja mieskaratekaksi Helsinkiä edustava Harri Björk.

Kilpailuiden yhteydessä liikuntaneuvos, shihan Yrjö Pursiainen myönsi Lasse Pyreelle kolmannen danin mustan vyön arvon.

Helsinkiläisten Shukokai-karatekoiden seuraava koitos on maaliskuussa Espoossa pidettävässä junioreiden Kimura Cupissa eli avoimissa suomenmestaruuskilpailuissa.

Teksti: Harri Björk