Kivalla vapaa-ajalla yksinäisyyttä ja tylsyyttä vastaan

Vuosaaren alueen nuorista osa kokee toisinaan olonsa yksinäiseksi ja toivoo vahvistusta kaverisuhteisiinsa. Nuorten kokema yksinäisyys myös lisääntyi kevään aikana, kun kavereita ei voinut tavata tavalliseen tapaan ja moniin tärkeisiin paikkoihin ei väliaikaisesti päässyt. Monet harrastus- ja vapaa-ajan tilat siirsivät toimintansa digitaaliseksi, jotta tuttuihin toimintoihin pääsi mukaan etänä.

Vuosaaren nuorisotyöyksikkö kysyi nuorilta sosiaalisessa mediassa, mitkä asiat ovat tarjonneet lohtua ja hyvää fiilistä poikkeuksellisen arjen keskellä. Vastauksissa nousi esiin perhe, ulkoilu, lemmikit, ruoka ja kavereiden kanssa juttelu. Vastauksista puuttui kuitenkin lähes kokonaan erilaiset tekemisen tavat!

Helsingin kaupungin koordinoiman Operaatio Pulssin tavoitteena on vähentää nuorten yksinäisyyttä tarjoamalla kivaa vapaa-ajan toimintaa. Operaatio Pulssi ja alueelliset toimijat vahvistavat nuorten mahdollisuuksia löytää maksutonta toimintaa ja kokeilla uusia harrastuksia. Hyvällä vapaa-ajan toiminnalla voidaan torjua yksinäisyyden tunnetta ja tylsyyttä.

Alkavana syksynä on tarjolla 28 toimintoa 12–18-vuotiaille nuorille. Toiminnan taustalla on nuorten osallistuvan RuutiBudjetin tiedonkeruu, jossa esiin nousseita toiveita ja tarpeita mahdollistetaan yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Nuoret ovat esimerkiksi toivoneet monipuolista liikuntatoimintaa, luovia harrastuksia ja luontotoimintaa. Tiedonkeruu osoittaa myös, että alueella on tarvetta sateenkaarevalle toiminnalle ja erilaisille pienryhmille.

Operaatio Pulssin toimintaan voi tulla mukaan ilman aikaisempaa kokemusta, koska siellä lähdetään liikkeelle yhteisestä kiinnostuksesta. Alueen toimijat, kuten Vuotalo, kirjasto, nuorisotalot, järjestöt, työväenopisto ja muut toimijat odottavat innolla nuoria osallistujia ja kuulumisten vaihtamista.

Operaatio Pulssin toimintaan osallistuneet nuoret ovat kertoneet saaneensa toiminnan kautta kavereita, vaihtelua vapaa-ajalleen, kokemusta toiminnan suunnittelemisesta ja hyvää fiilistä. Tervetuloa mukaan viettämään ja toteuttamaan kivaa vapaa-aikaa Operaatio Pulssin kanssa Vuosaaressa!

Operaatio Pulssin kautta voi:

– Löytää maksutonta toimintaa 12–18-vuotiaille.
– Kokeilla, kokea ja oppia uutta.
– Vaikuttaa alueen harrastustarjontaan ja tapahtumiin.

Löydä oma juttusi syksylle:

Kursseihin, retkiin, tapahtumiin ja liikuntatoimintoihin voi tutustua nettiesitteen avulla. Operaatio Pulssin toimintoihin voi ilmoittautua 19.8. alkaen harrastushaku.fi -sivustolla.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Ollaan yhteydessä:
Vilma Näveri,
koordinaattori,
Operaatio Pulssi Itä!,
040 587 6266,
vilma.naveri@hel.fi