Kerro näkemyksesi kaupungin päihdetilanteesta verkkokyselyssä

Käytetäänkö kaupunginosassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut korona-aikana huolissasi läheisen päihteidenkäytöstä?

Helsinki, Espoo ja Vantaa kartoittavat verkossa tehtävällä kyselyllä asukkaidensa näkemyksiä kaupunkien päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista. Kaikkia yli 13-vuotiaita kaupunkilaisia kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista, ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia. Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä ja ehkäisevässä päihdetyössä. Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja. Kyselyn tulokset johtavat kohdennettuihin jatkotoimenpiteisiin.

Päihdetilannekysely avautui 1. syyskuuta ja se on avoinna lokakuun 2020 loppuun asti. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kyselyn voi tehdä myös ruotsiksi ja englanniksi. Halutessaan Helsingin kyselyyn vastaaja voi myös osallistua urheilukellon arvontaan.

Helsingin päihdetilannekysely 2020

Suomeksi: bit.ly/2FOrTtS.
Ruotsiksi: bit.ly/2RNdAYX.
Englanniksi: bit.ly/3mHVWUQ.