Villa Achillesta tarjottiin huuto­kaupassa 73 000 euroa

Hirsinen Villa Achille on Kallvikinniemen juuressa. Se on rakennettu 1910-luvulla.

Hirsinen Villa Achille on Kallvikinniemen juuressa. Se on rakennettu 1910-luvulla.

Helsingin kaupunki on kaupannut Vuosaaressakin sijaitsevia vanhoja arvohuviloita. Kaikkiaan Kallvikinniemessä on myyntiin asetettu kahdeksan huvilaa. Nyt kaupunki on tehnyt kaupan Kallvikinniemen juuressa, kesäravintola Mainingin vieressä sijaitsevasta Villa Achillesta. Se myytiin 3.10. päättyneessä huutokaupassa 73 000 euron hintaan.

Tarjousten perusteella kaupattu Achille menee urheilu- ja virkistyspalvelukäyttöön ja sen mukana kaupattiin puinen, paanukattoinen vanha vesitornirakennus. Ostajalle vuokrataan 1 500 m2 suuruinen maa-alue. Kaupunkiympäristölautakunnan on vielä vahvistettava kauppa.

Villa Achille on rakennettu 1900-luvun alussa

Kauppaan kuuluu myös tontin rajalla olevan komea, paanukattoinen vesitornirakennus, joka on rakennettu ehkä 1920-luvulla.

Kauppaan kuuluu myös tontin rajalla olevan komea, paanukattoinen vesitornirakennus, joka on rakennettu ehkä 1920-luvulla.

Villa Achille on rakennettu 1910-luvulla ja siinä on huoneistoalaa noin 180 m2 ja kellaritilaa noin 70 m2. Rakennuksella on sr-2-merkintä, eli se on suojeltu. Tornimainen vesitorni tai kylmäsäilytystila on rakennettu myöhemmin 1920- tai -30-luvulla.

Hirsisen Villa Achillen on suunnitellut arkkitehti Fritz Lüsch Fritz Achillesille. Saksalaissyntyinen Achilles oli aiemmin nainut sillikauppiaan lesken Berha Laguksen ja näin tullut myös sillikaupan johtajaksi. Villa Achillen sanotaan rakennetun Helsingin maalinnoitukseen tarkoitetuista tukeista.

Suku jakoi tilan 1950-luvulla. Myöhemmin huvila on ollut rakennusliike Polarin omistuksessa. Sen piti rakentaa alueelle rivitaloja. Näin ei tapahtunut ja vuodesta 1990 lähtien huvila on ollut kaupungin omistuksessa.