Onko Vuosaaren ikäihmiset unohdettu taas kerran?

Vuosaari-lehdessä nro 31/2020 esiteltiin Vuosaaren tulevia julkisia tiloja. Kun olen toistakymmentä vuotta ajanut sosiaalitoimen perustamassa Vuosaari-verkostossa Vuosaareen senioripalveluita tarjoavaa rakennusta Vuosaareen, olkoon sitten Seniorikeskus, Palvelukeskus tai mikä tahansa, niin olisin odottanut, että suunnitelmissa olisi mainittu, että uusiin julkisiin tiloihin suunnitellaan myös ikäihmisille tarkoitettuja palveluita. Kun Vuosaaressa on jo nuorisotalo, niin eikö nyt olisi aika tarjota ikäihmisille samanlaisia tiloja ja palveluita kuin muissa kaupunginosissa on siellä olevissa Seniorikeskuksissa ollut jo pitkään.

Kaupungilta valtuutettu Eveliina Heinäluoman kautta saadun vastauksen mukaan seniorikeskusta suunnitellaan Albatrossin laajennusosan yhteyteen ja sukupolvitaloa päiväkotilapsille ja ikäihmisille. Kun Vuosaaressa iso joukko ikäihmisiä ja tulevia ikäihmisiä odottaa tietoa tulevista senioripalveluista ja niille varatuista tiloista, olisi tämän asian kertominen suunnitelmien esittelyn yhteydessä ollut tärkeää.

Sarita Maja-Hellman
Vuosaaren Eläkkeensaajat ry