Tuntematontakin saa auttaa

Tapahtui metrossa 1.11. kello 17 aikoihin. Olin tulossa kotiin ja metro lähestyi Vuosaaren pääteasemaa. Hieman ennen asemaa vanha mies kaatui metron lattialle lähellä vaunun uloskäyntiä. Itse istui kauimpana uloskäyntiä. Katsoin ja oletin, että heti joku ryhtyisi auttamaan häntä. Näin ei tapahtunut. Huusin ”Auttakaa!”

Kukaan matkustajista ei reagoinut. Ainostaan eräs nuori mies tuli avukseni auttamaan häntä pystyyn. Kaatunut henkilö selitteli meille jalkojensa heikkoutta. Mutta minä suuresti ihmettelin, missä on ihmisten auttaminen. Olivatko he kuuroja vai häpeissään?

Minua tämä tapaus kosketti ja ihmetytti. Miten ihmiset voivat kohdella lähimmäistään näin tunteettomasti? Me emme tiedä, koska tarvitsemme toisen apua. Minua mietityttää, ehkä pelottaakin ja ennen kaikkea huolestuttaa, olemmeko me toisiamme kohtaan näin sydämettömiä. Ihmiset poistuvat metrosta ikään kuin tätä ei olisi tapahtunut.

Ihmettelee, Anita