Rastilan metroaseman seudun liikenteeseen muutamia parannuksia

Meri-Rastilan kaupunkiuudistuksen yhteydessä on tehty liikennesuunnitelma, jossa on selvitetty alueelle tarvittavia parannuskohteita. Metroaseman seudun parannuskohteista on myös tehty valtuutettu Ville Jalovaaran (sd.) toimesta aloite.

Huoltoaseman pohjoispuoleisen nousevan rampin suojatien kohtaan esitetään liikennesuunnitelmassa ajorataan kavennusta. Tällä hetkellä ajokaistan leveys suojatien kohdalla on seitsemän metriä ja suunnitelmassa se kaventuu neljään metriin. Muutoksen myötä jalankulkija tulee muurin takaa pidemmälle ja paremmin näkyviin ennen suojatien ylittämistä. Suojatiestä tehdään korotettu, mikä pakottaa autoilijan ajamaan maltillisesti STOP-merkin jälkeen.

Karavaanikujan uusi kortteli on huomioitu liikennesuunnitelmassa. Karavaanikadun ja Retkeilijänkadun risteyksessä suojatiejärjestelyjä muutetaan niin, että Karavaanikadun poikki menevä suojatie siirretään risteyksen eteläpuolelle metroaseman edustalle.

Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan ja liikennesuunnitelman tarkistettu ehdotus hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa 20.10.2020.