Columbuksen kauppakeskuspäällikkö pitää Vuosaaren aktiivisesta vireestä

Karoliina Hurmerinta aloitti Columbuksen kauppakeskusjohtajana elokuussa 2019.

Karoliina Hurmerinta aloitti Columbuksen kauppakeskusjohtajana elokuussa 2019.

Kauppakeskus Columbuksessa elokuussa 2019 kauppakeskuspäällikkönä aloittanut kauppatieteiden maisteri Karoliina Hurmerinta tunsi hyvin Vuosaaren ennen työtään kaupunginosassa.

– Aurinkolahden ranta, Uutelan metsä, Vuosaaren uimahalli sekä Vuosaaren Joulupolku olivat jo ennestään minulle tuttuja.

Koronapandemia on iskenyt maailmantalouteen valtavalla voimalla. Hurmerinnan havaintojen perusteella Columbuksessa on silti positiivinen meininki.

– Koronatilanteesta huolimatta Columbuksessa on ollut niin vuokaralaisten kuin Vuosaaren asukkaidenkin kanssa mukava ja aktiivinen vire, Hurmerinta sanoo.

Hurmerinta siirtyi reilu vuosi sitten Cityconille toisen yrityksen tavaratalonjohtajan paikalta. Hänen mukaansa vuosaarelaiset ovat kiinnostuneita ja innokkaita kehittämään omaa elinympäristöään, myös eri vuosaarelaisten toimijoiden välillä on paljon yhteistyötä.

– On hyvä, että asukkaat ja eri toimijat ovat kiinnostuneita asuinalueensa asioista. Saamme asiakkailtamme myös runsaasti kehitysideoita kauppakeskuksen toimintaan liittyen, ja sekin on positiivinen juttu.

Hurmerinta uskoo, että Vuosaaren keskustaan suunniteltavat uudet asuinrakennukset ja palvelut lisäävät Vuosaaren vetovoimatekijöitä. Columbuksenkin ilmettä kehitetään jatkuvasti.

– Alkuvuoden puolella meillä pitäisi valmistua kauppakeskuksen kaupallisen ilmeen kohentuminen. Esimerkiksi kauppojen sisäänkäyntejä korostetaan ja valoisuutta lisätään, kertoo Karoliina Hurmerinta, joka on päällikkönä Columbuksen lisäksi Cityconin omistamissa Myyrmannin ja Isomyyrin kauppakeskuksissa.

Vuonna 2019 Columbuksessa oli 6,6 miljoonaa kävijää. Koronatilanteesta huolimatta Columbuksen kävijämäärät ovat lähes palautuneet viime vuoden tasolle. Siihen suurimpana vaikuttimena Hurmerinta sanoo Lidlin tulon kauppakeskukseen. Lisäksi moni kotonaan etätyötä tekevä on käyttänyt Vuosaaren ulkopuolella sijaitsevan työpaikkansa sijaan oman lähikeskuksensa palveluita. Haastavista ajoista huolimatta Columbuksessa on aloittanut vuoden sisällä yhteensä kymmenen uutta vuokralaista.

Koronatilanne on taas pahentunut Suomessa ja varsinkin pääkaupunkiseudulla. Hurmerinta kehottaakin asiakkaita käyttämään kasvomaskeja sekä noudattamaan käsihygieniaa ja turvavälejä, jotta tilanne ei riistäytyisi käsistä ja joulua ei tarvitsisi viettää eristyksissä.

– Columbuksessa pyrimme tiedottamaan koronatoimista aktiivisesti ja olemme esimerkiksi lisänneet käsidesiautomaatteja. Jouluisena yksityiskohtana meille  on tullut lattiatarrat, joiden kuvissa myös tontut käyttävät maskeja, Hurmerinta sanoo.

Haastattelu ja kuva: Antti Honkanen