Nuorten pahoinvointi näkyy myös Vuosaaressa

Nuorten rikollinen toiminta ja väkivallan teot puhututtavat Helsingissä. Nuoret tekevät ryöstöjä, huumausainerikoksia ja varkauksia. Vuosaaressa on näkynyt varhaisnuorten joukkoja, jotka pelottelevat ihmisiä ja töhrivät paikkoja. Yhtä syytä tai selittävää tekijää tuskin on. Asia on surullinen ja vakava. Ei riitä, että julkisuudessa vain todetaan, että nuoret ovat nuoria. Jotakin me teemme tässä kaupungissa väärin tai jotakin jätämme tekemättä, koska tilanne on näin.

Vuosaaressa tehdään etsivää nuorisotyötä niin kaupungin omien toimijoiden kuin erilaisten järjestöjen kautta. Seurakunnan nuorisotyö on arvokasta. Pidän kaikkien toimijoiden työtä erittäin tärkeänä ja hienona. Kaupungissamme on satsattava lisää varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, nuorisotyöhön ja perheiden tukemiseen liittyviin palveluihin, kuten lastensuojeluun. Tarvitsemme varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen lisää tuen resursseja, koulupsykologi- ja kuraattoripalveluja, oppilaanohjausta ja oman opettajan tunteja ja toisistamme välittämistä.

Ongelma on ratkaistavissa. Se ei ole pelkästään yhden toimijan vaan monien eri toimijoiden yhteistyötä. Tarvitsemme tähän työhön mukaan vanhemmat, varhaiskasvatuksen, opetuksen ja nuorisotyön ammattilaiset, seurakunnat ja meidät kaikki helsinkiläiset.

Sari Kumin, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Vuosaaren srk-neuvoston jäsen