Vielä ehdotettujen opastetaulujen kielistä

Kiitän Berndt Rosenqvistiä tammikuun ensimmäisessä Vuosaari-lehdessä (13.1.2021) julkaistusta vastineesta Meri-Rastilan luontopolkua koskevaan mielipidekirjoitukseeni. Olen ihan samaa mieltä kotimaisten kielten käyttövelvoitteesta. Viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi, mutta englanti ei sitä ole. Siksi toivoin kirjoituksessani harkintaa ”ylimääräisen” kolmannen kielen valinnassa.

Viranomaistiedotus pyörii verorahoilla, mutta minun ehdotukseni on työstää erikielisiä luontotietotauluja talkooperiaatteella, nykytermein ns. osallistuvan suunnittelun kautta. Talkoolaisten taitamien kielten käyttäminen ei näin ollen söisi verorahoja. Kielten kirjo on rikkaus!

Tyvärr kan jag inte svenska lika bra som Berndt Rosenkvist kan finska. En orsak till detta är förmodligen tvångsengelska.

Tiina Nieminen