Uutelan haitalliset metsätyöt

Vuosaaren Uutelassa on harvennettu puustoa. Hakkuut on keskeytetty luonnonsuojelujärjestöjen pyynnöstä, mutta toimet aiotaan näköjään viedä kuitenkin loppuun saakka ylimielisesti. Metsätoimiala kuuluu vihreiden apulaispormestari Sinnemäen alaisuuteen, ja tässä nähdään nykyvihreiden välinpitämättömyys luonnonsuojelua kohtaan. Ainoa oikea vihreä oli edesmennyt Pentti Linkola, ja hänkin erosi vihreistä todettuaan sen aivan muita asioita ajavaksi liikkeeksi. Kaupungin edustajat puolustavat metsän”hoito”toimia turvallisuudella ja luonnon monimuotoisuudella.

Totuus on se, että metsänhakkuut perustuvat näihin seikkoihin: järjestetään työtä metsureille ja suunnittelijoille, yllytetään ulkoilijoita kuormittamaan ja kuluttamaan yhä lisää polkujen ulkopuolista aluskasvillisuutta ja häivytetään ”synkkää ryteikköä” kammoavien hysteerikkojen pelkoa. Alueella on elänyt harvinaistuneita hömö- ja töyhtötiaisia ja tikkoja, ja uusilla ihmisen toimilla niiltä viedään ravinnon saamisen mahdollisuuksia. Vanha viisaus on: luonto ei tarvitse ihmistä, mutta ihminen tarvitsee luontoa. Kehottaisin kaikkia kaupungin metsähakkuita puoltavia menemään aitoon ikimetsään käymään, se olisi silmiänne avaava kokemus.

Marko Heikkinen