Helsingin Sataman kautta kulkeva vienti kasvussa

Vuosaaren satama.           Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren satama. Kuva: Eero Honkanen

Helsingin Sataman kautta kulkenut rahtiliikenne oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vilkasta, ja etenkin vienti kasvoi. Matkustajaliikenne sen sijaan oli yhä lähes pysähdyksissä koronapandemian takia.

Tammi–maaliskuussa Helsingin Sataman kautta kulki kaikkiaan 3 482 000 tonnia tavaraa, mikä oli 3,6 % edellisen vuoden vastaavaa aikaa enemmän. Tuontia oli 1 580 000 tonnia (-2,8 %) ja vientiä 1 881 000 (+10,5 %). Vertailussa täytyy  kuitenkin ottaa huomioon alkuvuoden 2020 metsäteollisuuden työtaistelutoimet, jotka verottivat varsinkin vientiliikennettä.

Sen sijaan koronapandemian vaikutukset eivät vielä juurikaan näy vuoden ensimmäisen neljänneksen rahtimäärien vertailussa edelliseen vuoteen.

Yksiköidyn tavaraliikenteen määrä oli 2 926 000 tonnia (+6,0 %). Konttiliikenne kasvoi edellisestä vuodesta 5,9 %, kumipyöräliikenne 6,1 %.

Matkustajaliikenne oli tammi–maaliskuussa lähes pysähdyksissä koronapandemian mukanaan tuomien matkustusrajoitusten takia. Tällä hetkellä sallittua on yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta merkittävä työmatkaliikenne.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä matkustajia kulki Helsingin Sataman kautta 374 000, mikä on lähes 80 % vähemmän kuin edellisen vuoden vastavana aikana.

  Helsingin Satamassa toivomme matkustajaliikenteen asteittaisen palautumisen alkavan touko-kesäkuussa, kertoo sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari.

  Se kuitenkin riippuu Suomen ja lähialueiden koronatilanteen kehityksestä ja viranomaisten exit-strategian toimeenpanon aikataulusta.