Katso jälkikäteen tallenne rakentamisillasta

Mitä uutta Itä- ja Kaakkois-Helsinkiin? –verkkotilaisuus pidetään keskiviikkona 26.5. kello 17−20 netissä. Tilaisuuteen voi tulla kuulemaan ja kysymään chatissä Itä- ja Kaakkois-Helsingin ajankohtaisista suunnittelu- ja rakentamisasioista. Kaupunki suunnittelee uusia asuin- ja koulurakennuksia sekä kunnostaa katuja ja viheralueita. Osallistuminen on helppoa: tilaisuuteen pääsee mukaan vaikka omalta kotisohvalta.  

Illan aikana käsittelyssä ovat muun muassa uudet tilat keskiasteen koulutukselle Itä-Helsingissä, Mustapuron kunnostussuunnitelma ja Laajasalon ostoskeskuksen ja Roihuvuoren kirkon alueiden suunnittelu sekä Itäkeskuksen tulevaisuuden näkymät. Alkuillasta esitellään Mellunkylän ja Vartiokylän ajankohtaisia asioita. Taloyhtiöiden energiarenessanssin ja koulutilojen jälkeen siirrytään Vuosaaren ja Kaakkois-Helsingin asioihin.  

Verkkotilaisuuteen voi osallistua koko illaksi tai valita itseään kiinnostavat osat. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma löytyvät täältä, jonne tulee myös viikolla 22/2021 illan yleisökysymykset ja vastaukset. Jälkikäteen tilaisuuden voi katsoa Youtubessa.

Illan aikana esitellään nähtävillä olevaa asemakaava- ja puistosuunnitelma-aineistoa.  Aineisto löytyy verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat

Vuosaaresta käsiteltäviä suunnitelmia

Furuborginkatu 6 ja 8: nähtävillä 19.5.−17.6, muistutukset viimeistään 17.6.2021. Aineisto täällä.

Asemakaavaehdotus nähtävillä muistutuksia varten. Kaava mahdollistaisi hotellin laajentamisen sekä täydennysrakentamista Ramsinrannassa Hotel Rantapuiston pysäköintialueen reunoille. 

Furumonkuja 1 ja 3: nähtävillä 24.5.−11.6, mielipiteet viimeistään 11.6.2021. Aineisto täällä.

Furumonkujalle suunnitellaan täydennysrakentamista. Nähtävillä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluaineistoa.

Lisätietoja molemmista hankkeista: Johanna Marttila, p. (09) 310 20337, johanna.marttila@hel.fi

Broända: nähtävillä 24.5.−11.6, mielipiteet viimeistään 11.6.2021. Aineisto täällä.

Päivitettyä luonnosaineistoa nähtävillä mielipiteiden kertomista varten. Pientalotonteille tulisi mahdollisuus täydennysrakentamiseen. Kallvikintien viereen voisi rakentaa kaksi kerrostaloa. 

Lisätietoja: Jussi Ukkonen, p. (09) 310 20516, jussi.ukkonen@hel.fi

Haveinnekuva Kurkimoisiosta itään. Havainnekuva: Arkworks Arkkitehdit Oy