Helsingin Shukokain Mira Kokkoselle nuorisostipendi

Nuorisostipendin saanut Helsingin Shukokain Mira Kokkonen.

Helsingin Shukokaita edustavalle Mira Kokkoselle on myönnetty Helsingin kaupungin nuorisostipendi tunnuksena Miran osoittamasta yritteliäisyydestä, vastuuntunnosta sekä saavutuksista.

Mira Kokkonen on hieno ja määrätietoinen nuori, joka noudattaa kuuliaisesti dojo-etikettiä. Dojo-etikettiin kuuluvat kunnioitus, itsehillintä, kärsivällisyys, luovuus ja yritteliäisyys. Kaikki nämä hyveet esiintyvät Miran jokapäiväisessä toiminnassa ja käyttäytymisessä sekä dojolla että dojon ulkopuolella. (Dojo=harjoituspaikka). Mira ja Helsingin Shukokai harjoittelevat Vuosaaren Urheilutalolla.

Helsingin Shukokai karateseurassa Mira on osallistunut säännöllisesti valmentamiseen useissa eri ryhmissä kuten valmentajana nappulakaratessa ja nuorten sekä aikuisten alkeiskurssien valmentajana. Nuoresta iästä huolimatta Miran kyvyt myös valmentajana ovat ensiluokkaisia, ja Mira onkin hyvin pidetty valmentaja sekä lasten, nuorten että aikuisten keskuudessa.

Karatekilpailuissa Mira on menestynyt erinomaisesti, vaikka on kilpaillut vasta muutaman vuoden. 2017 Mira pääsi maajoukkueeseen, mikä selvästi nosti Miran motivaatiota ja harjoittelun tasoa sekä määrää, joka onkin kantanut hedelmää sekä SM-, EM- ja MM-tasolla. Miran on saavuttanut useita SM-mestaruuksia ja EM- sekä MM-tasolla hopeaa ja pronssia. Jos Miran harjoittelu ja kehitys jatkuu edellisten vuosien tapaan, niin on odotettavissa, että lähivuosina Mira voittaa kultaa myös EM- ja MM-tasolla.

Miran sitoutumista ja ahkeraa harjoittelua kuvastaa hyvin myös se, että tämän vuoden helmikuussa Mira osallistui mustan vyön kokeeseen ja saavutti 1. danin mustan vyön arvon jo seitsemäntoista vuoden iässä, mikä on jo sinänsä kunnioitettava saavutus.

Helsingin Shukokain alkeiskurssit alkavat 16.8. Katso lisätietoja www.shukokai.fi/helsinki

Harri Björk