Uusi, uljas lukio aloitti toimintansa – katso kuvat!

Vuosaaren lukioon on useampi sisäänkäynti. Kuva Urheilutalon puoleiselta Mosaiikkiraitilta.

Vuosaaren uusi lukiorakennus on ollut käytössä Mosaiikkiraitilla nyt muutaman viikon.

– Tämä on vielä ollut sellaista sisäänajoa ja hakemista, mutta opinnot ovat lähteneet hyvin rullaamaan ja talo on tullut pikkuhiljaa tutuksi. Kyllä niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin yleisvaikutelma uudesta talosta on ollut tyytyväisen ihastunut, apulaisrehtori Emma Pihkala kertoi uuden lukion ensivaiheista.

Talon kalustaminen ja viimeistely ovat vielä osin kesken, mutta sekään ei ole opiskelua suuremmin haitannut.

– Vuosaaren lukiossa on nyt noin 700 opiskelijaa, aloittavia ryhmiä oli nyt elokuussa 10 ja niissä 268 uutta opiskelijaa, Pihkala kertoi.

Uuteen lukiorakennukseen on imua: halukkaita lukionvaihtajia on joka viikko. Uuden lukion tilat ovat avarat, monikäyttöiset, muunneltavat ja valoisat. Talossa on monenlaisia opiskelu- ja oleskelutiloja niin suuremmille kuin pienemmillekin ryhmille.

Teknologiaan ja musiikkiin painottuvassa Vuosaaren lukiossa on tiloja neljässä kerroksessa. Talon käyttäjät ovat jo antaneet eri kerroksille omat nimensä liikkumista helpottamaan: pohjakerros Tyynylaavantien varrella on nimeltään Laava, 1. kerros Ulappasillan mukaan Ulappa, 2. kerros Majakka ja 3. kerros Huippu Vuosaarenhuipun mukaan.

Seuraavassa kuvia uuden lukiorakennuksen sisältä ja ulkoa.

Apulaisrehtori Emma Pihkala 3. kerroksen liikuntapihalla, josta löytyy muun muassa kuntoilutelineitä, trampoliini ja keinuja.

Apulaisrehtori Emma Pihkala 3. kerroksen liikuntapihalla, josta löytyy muun muassa kuntoilutelineitä, trampoliini ja keinuja.

Näkymä portaikosta. Alhaalla ruokala.

Näkymä portaikosta. Alhaalla ruokala.

Abiturientti Sarband levähti oleskelutiloissa.    – Täällä on hyvä ilmastointi sekä avarat, puhtaat ja valoisat tilat. Kyllä täällä kelpaa opiskella, kuraattoriksi lukion jälkeen tähtäävä Sarband tuumasi.

Abiturientti Sarband levähti oleskelutiloissa. – Täällä on hyvä ilmastointi sekä avarat, puhtaat ja valoisat tilat. Kyllä täällä kelpaa opiskella, kuraattoriksi lukion jälkeen tähtäävä Sarband tuumasi.

Varustukseen kuuluu myös monipuolinen musiikkitila soittimineen ja tekniikoineen.

Varustukseen kuuluu myös monipuolinen musiikkitila soittimineen ja tekniikoineen.

Aulan viherseinä.

Aulan viherseinä.

Talon ”kruunujalokivi” on 661 neliömetrin ja valoisa monitoimisali. Se on jaettavissa kolmeen osaan. Salin ja aulan välillä on näyttämötila, joka voidaan avata kumpaankin suuntaan. Salissa tullaan järjestämään esimerkiksi ylioppilaskirjoitukset ja vanhojen tanssit.

Talon ”kruunujalokivi” on 661 neliömetrin ja valoisa monitoimisali. Se on jaettavissa kolmeen osaan. Salin ja aulan välillä on näyttämötila, joka voidaan avata kumpaankin suuntaan. Salissa tullaan järjestämään esimerkiksi ylioppilaskirjoitukset ja vanhojen tanssit.

Upea puinen portaikko johtaa alimpaan kerrokseen, josta löytyy myös asukkaiden käyttöön tarkoitettu kaupunkiverstas. Tilat aukeavat tammikuussa 2022.

Upea puinen portaikko johtaa alimpaan kerrokseen, josta löytyy myös asukkaiden käyttöön tarkoitettu kaupunkiverstas. Tilat aukeavat tammikuussa 2022.

Asukkaiden käyttöön tuleva kaupunkiverstas.

Asukkaiden käyttöön tuleva kaupunkiverstas.

Teksti: Eero Honkanen
Kuvat: Antti Honkanen