Päiväkoti Keula vuosaarelaisen varhaiskasvatuksen keulilla 40 vuotta

Päiväkoti Keulan 40-vuotissynttäreillä nähtiin lampaitakin. Lisää päiväkodista ja syntymäpäivistä sivulla 4. Kuva: Olga Rajala-Bayoglu

Päiväkoti Keulan 40-vuotissynttäreillä nähtiin lampaitakin. Kuva: Olga Rajala-Bayoglu

Päiväkoti Keulassa Rastilan Keulatie 4:ssä vietettiin talon 40-vuotisjuhlia tiistaina 31.8.2021. Helsingin kaupungin Keula avasi ovensa 1.8.1981. Nelikymppisiä juhlittiin koronatilanteen takia matalalla profiililla mansikkakakkua ja mehua nauttien. Iltapäivällä niin lapsia kun aikuisiakin tulivat ilahduttamaan Hembölen kotieläinpihan eläimet. Keulan vanhempaintoimikunnan lahjoittamilla varoilla kustannettiin osa eläinvierailusta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Päiväkoti Keula Rastilan Keulatiellä aloitti toimintansa 40 vuotta sitten 1.8.1981. Kuva: Eero Honkanen

Päiväkoti Keula Rastilan Keulatiellä aloitti toimintansa 40 vuotta sitten 1.8.1981. Kuva: Eero Honkanen

Avatessaan Keula oli rakennettu 84 lapselle, ja vuonna 2013 toteutetun täydellisen peruskorjauksen myötä kapasiteetti nousi 109 lapseen. Keulan työntekijät, jotka olivat aloittamassa 1981 toiminnan alkaessa, ovat jo eläköityneet tai siirtyneet muualle.

– Kuitenkin 1980-luvulla Keulassa aloittaneita on jäljellä kolmasosa työntekijöistä. Parikymmentä vuotta talossa olleita on toinen kolmannes. Onneksi meillä on myös nuorempaa väkeä, jotta talo ei tyhjene kerralla työntekijöiden eläköityessä, päiväkodinjohtaja Susanna Westerholm kertoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Violetta-aasi ruokailemassa.

Violetta-aasi ruokailemassa.

Keula on tuttu paikka monelle vuosaarelaiselle lapsiperheelle, sillä se on niin henkilöstön kuin lasten osalta jo kahden sukupolven talo.

– Meillä ovat työskennelleet niin äiti ja tytär kuin anoppi ja miniäkin. Samoin lapsia on ollut kahdessa sukupolvessa, joillain on ollut samat opetkin, Westerholm sanoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Hembölen kotieläintarhan eläimet ilahduttivat synttäripäivänä Keulan lapsia. Pihalla vierailivat mini-sika Talvio, Elvis-koira, kuttu Simona, silkkikanapariskunta Onni ja Onneli, shetlanninponi Tähti, aasi Violetta, mignonankat Aku, Helmi ja Hilma, suomenlammas Bella & kaveri sekä pari kania. Kuvassa eskarilainen ja toisen sukupolven keulalainen Olivia lammasta hoitamassa.

Hembölen kotieläintarhan eläimet ilahduttivat synttäripäivänä Keulan lapsia. Pihalla vierailivat mini-sika Talvio, Elvis-koira, kuttu Simona, silkkikanapariskunta Onni ja Onneli, shetlanninponi Tähti, aasi Violetta, mignonankat Aku, Helmi ja Hilma, suomenlammas Bella & kaveri sekä pari kania. Kuvassa eskarilainen ja toisen sukupolven keulalainen Olivia lammasta hoitamassa.

Neljässä vuosikymmenessä taloa ja pihaa on ehditty muuttaa monet kerrat, mutta kasvatusajatus on säilynyt samana.

– Tarjoamme lasta kannustavaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta, jossa huomioidaan leikin merkitys sekä arjen arvokkuus. Arvostamme huumoria, hyviä tapoja sekä toimivaa yhteistyötä perheiden kesken. Yhteisöllinen toimintakulttuuri on ollut meille aina tärkeää. Nelikymppinen on vireä ja ammattitaitoinen, Westerholm luetteli.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Monen lapsen mielestä eläimet voisivat olla joka päivä päiväkodin pihalla.

Monen lapsen mielestä eläimet voisivat olla joka päivä päiväkodin pihalla.

Päiväkodinjohtaja Susanna Westerholm lähetti iloiset syysterveiset kaikille Keulan entisille perheille ja työntekijöille.

– Kaikki te olette jättäneet oman jälkenne Keulaan – monia teitä muistellaan täällä yhä. Toivottavasti Keula saa tarjota varhaiskasvatusta vielä pitkään alueen lapsiperheitä palvellen!

Haastattelu: Antti Honkanen
Kuvat: Päiväkoti Keulan henkilökunta, ellei erikseen mainittu