Tutut joululaulut kaikuivat Vuosaaren kirkossa

Kuoronjohtaja Teppo Lampela lauloi Kimmo Ruotsalan säestyksellä.

Kuoronjohtaja Teppo Lampela lauloi Kimmo Ruotsalan säestyksellä.

Tunnelma oli kuin ennen korona-aikaa, kun meille niin tuttu vuosaarelainen mieskuoro Helsingin Lauluveljet kajautti ”Hoosiannan” ja sen jälkeen vanhan kulkuelaulunsa ”Alta Trinita Beatan” Teppo Lampelan johdolla sunnuntaina 28.11. Vuosaaren kirkko oli täynnä kuulijoita, jotka lauloivat voimalla mukana Hoosiannaa, jossa patoutui se tunne, joka viime adventtina jäi kokematta.

Kuoro totteli kiitettävästi johtajansa otteita ja nyanssit onnistuivat erityisesti konsertin aloittaneessa ”Alta Trinita Beatassa”, joka tosiaan herkisti kuulijat jouluiseen tunnelmaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren kirkko täyttyi ääriään myöten kuulijoista.

Vuosaaren kirkko täyttyi ääriään myöten kuulijoista.

Konsertin onnistumiseen vaikutti paljon myös se, että laulajat olivat latautuneet tähän esiintymiseensä kahden vuoden ajan. Vahinko vain, että nuorten kitaristien akustiset soittimet eivät ilman vahvistimia jaksaneet tuoda herkkiä säveliään ”Jouluyö, juhlayössä” riittävästi kuuluviin yleisölle.

Kuoron vetäydyttyä tauolle Teppo Lampela esitti upeasti Jean Sibeliuksen ”Viisi joululaulua”, ja hyvä akustiikka palkitsi laulun ja pianisti Kimmo Ruotsalan herkän säestyksen tuomalla soinnut kirkon joka kulmaan.

Helsingin Lauluveljien konsertti oli kerta kaikkiaan erinomainen aloitus joulun ajalle kaikille kirkosta poistuneille tyytyväisille kuulijoille.

Hyvää joulua!

Teksti: Jorma Toivari
Kuvat: Unto Palminkoski