Ihan tavallinen vuosaarelainen: Kallahtelainen Juha Paltila, 55, on Latinalaisen Amerikan konkari

Juha Paltila Aurinkolahden Lillkallvikinpuistossa.

Juha Paltila Aurinkolahden Lillkallvikinpuistossa.

Juha Paltila, kuinka kauan ja missä kaikkialla olet asunut Vuosaaressa?
– Olen asunut yhteensä 12 vuotta kolmessa eri osoitteessa Vuosaaressa: Kaivonkatsojantiellä, Iiluodontiellä ja Hiekkalaiturintiellä.

Missä muualla olet asunut kuin Vuosaaressa, miksi muutit Vuosaareen?
– Olen syntynyt Satakunnan Karkussa, mutta ollessani 6-vuotias muutimme Helsinkiin. Ensiksi muutimme Etelä-Haagaan hetkeksi, minkä jälkeen asuin nuoruuden Myllypurossa ja aikuisena muun muassa Punavuoressa, Lauttasaaressa sekä Salvadorin kaupungissa Brasiliassa. Asuin yli kymmenen vuotta Brasiliassa ja palattuani Suomeen 2009 ykkösvaihtoehtoni asunnon sijainnille oli Vuosaari monestakin syystä.

Kerro itsestäsi.
– Olen Itä-Helsingissä kasvanut ja koulut käynyt perheenisä, joka on työskennellyt yrittäjänä ja sosiaalialalla. Matkailualan työn ja yritystoimintani ansiosta minulla on ollut uskomaton mahdollisuus tutustua varsinkin Latinalaiseen Amerikkaan ja Portugaliin.

Mikä on parasta Vuosaaressa?
– Vuosaaressa mielestäni on parasta ympäröivä luonto, merellisyys, tarvittavat ja hyvät palvelut, harrastusmahdollisuudet sekä Vuosaaren monikulttuurinen ilmapiiri. Tämä on upea, Helsingin viihtyisin kaupunginosa! Minun on vaikea kuvitella asuvani Suomessa muualla kuin Vuosaaressa.

Onko Vuosaaressa jotain kehitettävää?
– Vuosaari olisi oiva paikka kaupunkifestareille, joissa tulisi esille täällä asuvien ihmisten kulttuurit musiikin, ruuan, urheilun ja kaikin mahdollisin tavoin.

Mikä on suosikkipaikkasi Vuosaaressa?
– Pidän eniten rantaviivasta kokonaisuudessaan ja Uutelasta sekä Kallahdenniemestä.

Mikä on mieluisin muistosi Vuosaaresta?
– Kenties mieluisin muisto liittyy perheen yhteisiin kävelyretkiin Uutelassa, pojan ja tyttären päiväkoteihin ja harrastustoimintoihin, jotka kaikki ovat pitkälti tapahtuneet Vuosaaressa.

Mitä harrastat Vuosaaressa?
– Harrastan futsalia sekä jalkapalloa Vuosaaressa.

Haastattelu ja kuva: Antti Honkanen