Kulttuurikortteli läpi lautakunnassa

Toimitilojen sijoittelulla pyritään tukemaan katutilan elävyyttä. Kuva: Studio Lumart ja Vos-tiimi

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 22.3. kokouksessaan Vuosaaren Kulttuurikorttelin kehittämistä kilpailun avulla. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen lisäyksellä, että rakentamisessa suositaan vähähiilisyyttä edistäviä ratkaisuja.

Kulttuurikorttelin on tarkoitus nousta Vuotalon viereen, vanhan lukiorakennuksen paikkeille. Kortteliin suunnitellaan kulttuuritilojen lisäksi asuntoja ja liiketiloja. Kortteliin on tulossa asuinrakentamista 28 000 k-m2 ja liike- ja toimitilaa vähintään 5 000 k-m2. Muun rakentamisen lisäksi Vuotalon yhteyteen suunnitellaan kilpailun osana noin 500 k-m2 uusia tiloja erityisesti lasten ja nuorten taideopetukseen.

Kilpailun ensivaiheen ehdotukset tulee toimittaa 31.8. mennessä. Kilpailun voittajasta päätetään keväällä 2023. Täältä voi lukea lisää hankkeesta.