Liikennevaloille vihreää valoa

Vuotien ja Gustav Pauligin kadun risteys on rakennustyömaan takia muuttunut todella vaaralliseksi paikaksi. Aamuruuhkassa Gustav Pauligin kadulta Vuotielle tulo on riskialtista puuhaa. Kaupungin suunnasta eli Columbukselta päin tulevia autoja on lähes mahdotonta nähdä ilman, että työntää auton keulan osin Vuotien puolelle. Ja Vuotiellä työmaasta huolimatta joillain on tapana kaahata tuhatta ja sataa satamaa kohti. Nyt olisi liikennesuunnittelijalla töitä: miten tuosta risteyksestä saisi turvallisemman ennen kuin tapahtuu joku vakavampi onnettomuus? Terveisin Aurinkolahden asukas

Vuotien ja Gustav Pauligin kadun risteys on aiheuttanut paljon keskustelua. Kuva: Lukija

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan 12.4. valtuustoaloitetta, jossa ehdotetaan liikennevalojen saamista Vuotien ja Gustav Pauligin kadun risteykseen. Lautakunta totesi, että jos estettä ei ilmene, niin valot voidaan toteuttaa siinä vaiheessa kun talonrakennustyömaat risteyksen vierestä poistuvat. Lopullisesti valmista pitäisi olla aikaisintaan vuonna 2026. Kasvavien liikennemäärien takia valot ovat perusteltuja. 

Aloitteen valoista teki valtuutettu Ville Jalovaara (sd.) pontimenaan muun muassa aiheesta Vuosaari-lehdessä olleet kirjoitukset.