Roskatalkoiden huipennus

Aurinkolahdessa roskatalkoisiin osallistui sateisesta säästä huolimatta lähes kolmekymmentä talkoolaista. Roskaa saatiin kokoon parikymmentä säkillistä.

Aurinkolahdessa roskatalkoisiin osallistui sateisesta säästä huolimatta lähes kolmekymmentä talkoolaista. Roskaa saatiin kokoon parikymmentä säkillistä.

Vuosaaren Roskatalkoiden kevätkausi huipentui toukokuun viimeisen päivän tiistaitalkoisiin 31.5. Aurinkolahdessa sekä Meri-Rastilan Kyläjuhliin perjantaina 3.6.

– Kaikkiaan tämä on ollut ihan huima kokemus – niin talkoohengen kuin työn tuloksenkin osalta, talkoot kokoon kutsuneen Roska päivässä Vuosaari -ryhmän jäsenet Janne Fredriksson ja Anu Erel summaavat. 

– Laskeskelimme, että talkoolähtöjä oli kaikkiaan seitsemän, osallistujia yli 200, joista monet olivat mukana useammissakin talkoissa. Yhteensä roskaa kerättiin Vuosaaren yleisiltä alueilta pois pitkälti toistasataa säkillistä, ja se näkyy katukuvassa. Iso kiitos vielä kerran jokaiselle osallistuneelle ja tempaustamme tukeneille yrityksille ja yhteisöille!

– Ja totta kai kiitos myös jokaiselle, joka jatkossakin pitää saaremme siistinä. Vuosaaressa on ilahduttava määrä joko Puistokummeina tai muuten roskia aktiivisesti kerääviä ihmisiä. Tärkein teko yhteisen ympäristömme puolesta on tietenkin yksinkertaisen helppo: roskat roskikseen. Kun jokainen huolehtii siitä ja opettaa saman myös lapsille, ollaan jo pitkällä, puistokummi ja monille vuosaarelaisille tuttu roska-aktiivi Tuula Syrjälä toteaa. 

– Tupakantumpit ovat määrältään suurin ja myrkyllisin roskalaji, nehän eivät maadu, vaan kulkeutuvat ympäristössä eteenpäin mikromuoveina, muistuttaa Tuula vielä toivottaen kaikille hyvää ja roskatonta kesää.

Roska päivässä Vuosaari -Facebook-ryhmässä ideoidaan ja järjestetään roskatalkoita jatkossakin. Seuraavaksi saattavat olla luvassa Yöttömän yön Roskatalkoot juhannuksen tienoilla, ja elokuuksi suunnitellaan jo roskakävelyä tai roskajumppaa yhteistyössä Vuosaaren alueliikunnan kanssa.