Otetaanko meitä vuosaarelaisia vieläkään tosissaan?

Torstaina 2.6 pidettiin asukasilta Vuosaaren terveysaseman palveluista. Riippumaton Vuosaari-toimikunta toimi järjestäjänä.

Tilaisuuden puuhamiehenä toiminut entinen kaupunginvaltuutettu Timo Raittinen luki vuosaarelaisten kokemuksia ja yleisö sai esittää niitä tilaisuudessa myös livenä. 

Vuosaarelaisten kokemukset olivat järkyttävää kuultavaa, vaikka itselläkin oli palvelun laadusta omakohtaisia kokemuksia. Täydellistä välinpitämättömyyttä, ammattitaidottomuutta ja luokattoman huonoa palvelua. Mitä pidemmälle kokemuksissa päästiin, niin sitä enemmän nousi mieleen kysymys, että miten tämä on mahdollista ja miksi sen on annettu jatkua näin pitkään?

Tilaisuuden alussa soten ja terveysaseman edustajat kertoivat, että asiantilan parantamiseksi on tehty jo paljon ja tilanne olisi nyt parempi. Selityksiä on kovin vaikea uskoa. Erityisesti, kun puheenvuorossaan tilaisuuden lopulla idän terveysasemien johtaja myönsi, että asiassa on vielä paljon tehtävää. 

Saadut vastaukset herättivät allekirjoittaneessa epäilyksen, että otetaanko meidän vuosaarelaisten huolia edelleenkään tosissaan? 

Yleisö sai kuulla myös helsinkiläisiä valtuutettuja. Vasemmiston edustajat kiirehtivät joukolla tyrmäämään kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Maarit Vierusen aloitteen terveyspalveluiden ulkoistamisen selvitystyöstä, mutta mitään perusteita ulkoistamisen vastustamiselle ei kuultu. Samoin kuin ei kuultu mitään muuta realistista ehdotusta Vuosaaren tilanteen parantamiseksi.

Hienoa kun asiasta keskustellaan, mutta monelle vuosaarelaiselle jäi mieleen kysymys – miten tästä eteenpäin?

Pekka Pirkkala,
varavaltuutettu (kok.),
puheenjohtaja,
Vuosaaren Kokoomus