Rahtilaiva sai sähkökatkon Vuosaaren satamaväylällä

Kuvassa sähkökatkon saanut portugalilaisrahtilaiva Skalar Vuosaaren satamaan hinattuna.

Kuvassa sähkökatkon saanut portugalilaisrahtilaiva Skalar Vuosaaren satamaan hinattuna.

Suomenlahden merivartiosto kertoi Twitterissä keskiviikkona 5.10. saaneensa avunpyynnön meripelastuksen hätätilanteeseen Vuosaaren edustalle. 150 metriä pitkä Skalar-rahtialus sai keskiviikkoiltapäivällä 5.10. kello 15 aikoihin koneen ohjausjärjestelmiin kohdistuneen blackoutin eli sähkökatkon. Kontteja kuljettanut alus ajautui suunnitellulta väylältä poikittain Vuosaaren satamaväylälle Pikku Niinisaaren ja Tobbenin väliin.

Portugalin lipun alla seilaava rahtialus aiheutti liikennehaittaa muulle meriliikenteelle. Vaarallisesta tilanteesta selvittiin, kun alukselta laskettiin ankkurit veteen ja hinaaja auttoi sitä pysähtymään osittain Vuosaaren sataman meriväylän ulkopuolelle. Alus saattoi saada tilanteessa pohjakosketuksen, mutta vuotoja ei havaittu. 

Konttialus hinattiin kaupallisen toimijan toimesta takaisin Vuosaaren satamaan, jossa se oli ainakin vielä sunnuntaina 9.10. Alus oli matkalla Vuosaaresta Saksan Bremerhaveniin.