Monenlaisia joulutapahtumia Vuosaaressa

Discantus-kuoron joulukiertue 2022

Tänäkin vuonna Vuosaaren oma Discantus-naiskuoro säteilee kuulijoilleen valoa ja mielenrauhaa henkivän elämyksen perinteeksi muodostuneella joulukonserttien kiertueellaan Joulun aikaan.

Joulun aikaan -kiertueen konserteissa kuullaan jälleen sekä perinteisiä joululauluja että myös uudempia talven-tarinallisia lapsuudenajan tunnelmia henkiviä teoksia niin moderneina kuin klassisina naiskuorosovituksina. Konserteissa pääsee nauttimaan toiveikkaasta ja valontäyteisestä joulutunnelmasta.

Joulun aikaan -kiertueen konsertit: To 8.12. klo 19 Paavalinkirkko, Sammatintie 5. La 10.12. klo 18 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7. La 17.12. klo 18 Myllypuron kirkko, Neulapadontie 12.

Kuoroa johtaa Nina Melasalmi. Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma ovelta 20 €.

Kuoron toimintaan voi tutustua myös nettisivuilla osoitteessa www.discantus.net sekä Facebookissa: fb.com/discantus.kuoro  jossa on nyt ihailtavana kuorolaisia päivittäin esittelevä joulukalenteri.

Musaluokkien joulukonsertti to 8.12.

Vuoniityn peruskoulun perinteinen musiikkiluokkien joulukonsertti esitetään torstaina 8.12. kello 18.30 Koukkusaarentien toimipisteen liikuntasalissa. Konserttiin on vapaa pääsy. Paikalla on myös kahvila, joka avautuu jo kello 18. 

Vuosaaren Pikkujoulut la 10.12.

Uutelassa Kahvila Kampelan ja Aurinkolahden uimarannan maisemissa vietetään Vuosaaren Pikkujouluja lauantaina 10.12. kello 12–18. Maksutonta ohjelmaa on koko perheelle. Tiedossa on esimerkiksi seikkailurasteja, teatteriesityksiä, kilpailuja, yhteislaulua Mikko Alatalon johdolla, alpakoita, poniratsastusta. Joulupukki ja tontutkin ovat paikalla, monenmoista mahantäytettäkin on myynnissä.

Lisää tapahtumasta löytyy Kahvila Kampelan Facebookista.

Villan kevätsalonki la 10.–su 18.12.

Vuosaaren taiteilijatalon yhdistys Taiteen vuoksi ry järjesti huhtikuussa Villa Lill Kallvikissa taidenäyttelyn ”Villan Kevätsalonki”. Salongin suosiosta innoittuneena yhdistys järjestää tänä vuonna Joulusalongin 10.–18.12., josta on mahdollisuus myös ostaa korkeatasoista taidetta kotiin tai joululahjaksi.  Salonkiin kutsuttiin taiteilijatalon kuvataiteilijoita, ja kutsuun vastasi 14 eri alojen taiteilijaa. Tunnelmallisessa villassa on esillä maalauksia, keramiikkataidetta, valokuvataidetta, animaatioita, piirustuksia ja tekstiilitaidetta. Näyttelyn taiteilijoita on paikalla kertomassa teoksistaan. 

Salonki on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 12–18 ja arkisin 12–19. Torstaina 15.12. näyttely on poikkeuksellisesti avoinna kello 21 asti. Tuolloin näyttelyn tuottajat Aino Favén, Tiina Karhu ja Anna Wilhelmus tarjoavat glögiä kello 18 alkaen.

Joulusalongin taiteilijat ovat Aino Favén, Leenakaisu Hattunen, Gunzi Holmström, Rozalia Janovic, Tiina Karhu, Antti Koli, Kai Lappalainen, Hanneriina Moisseinen, Laura Neuvonen, Kari Paajanen, Petri Reinikainen, Mari Räsänen, Anna Wilhelmus, Mikko Virmajoki.

Villan Joulusalonki on avoinna 10.–18.12 Villa Lill Kallvikissa (Juhannusruusunkuja 5,  Aurinkolahti).  Lisätietoja Villa Lill Kallvikista Facebookissa: Villa Lill Kallvik ja Instagramissa: villalillkallvik.

Vuoniityn peruskoulun Lucia-kulkue ti 13.12.

Vuoniityn peruskoulun 6. ja 9. musiikkiluokan oppilaat esittävät Lucia-kulkueen tiistaina 13.12. Kulkue lähtee liikkeelle Koukkusaarentie 9:n liikuntasalin alaovilta kello 9.15 ja kulkee kävelytietä pitkin Lohikäärmepuiston parakeille, jossa on pieni esitys heti kulkueen saavuttua. Kulkuetta ovat tervetulleita kaikki seuraamaan.