Pro Uutela ja Skatanniementie

Retkeläisiä tutustumassa Uutelan metsään ja sinne suunniteltuun uuteen tielinjaukseen.

Retkeläisiä tutustumassa Uutelan metsään ja sinne suunniteltuun uuteen tielinjaukseen.

Lokakuussa perustetun Pro Uutelan hallituksen jäsenet ja osa perustajajäsenistä kävivät sunnuntaina 8.1. kävelemässä kaavaan piirretyn Skatanniementien linjauksen. Pro Uutela ei hyväksy tien rakentamista.

Uutelan luontoalueelle on vuonna 2005 kaavoitettu tie, jota ei ole toteutettu. Voimassa olevan kaavan mukaan tievaraus lähtee Itäreimarintieltä ja kulkee Rudträskin luonnonsuojelualueen sivuitse ja osaksi luonnonsuojelualueen läpi. Kaava on eittämättä vanhanaikainen, sillä Uutelan luontoarvoista on vuoden 2005 jälkeen saatu merkittävää uutta tietoa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Yhteisen kävelyretken päätteeksi kaikki osallistujat olivat sitä mieltä, että tien rakentaminen pirstoisi yhden Uutelan hienoimmista metsäalueista, heikentäisi merkittävästi alueen luontoarvoja ja tekisi alueesta helpommin haavoittuvan. Pro Uutela ei hyväksy tien rakentamista ja yhdistys pyrkii turvaamaan Uutelan luontoarvoja vaatimalla asemakaavan muuttamista siten, että tievaraus poistetaan.

Pro Uutelan toiminnan tarkoituksena on puolustaa Vuosaaren asukkaille arvokasta metsää. Luonnon monimuotoisuuden suojelu ja luontokadon estäminen on ensiarvoisen tärkeää myös pääkaupungissa. 

Pro Uutelasta voi lukea lisää ja liittyä mukaan toimintaan osoitteessa prouutela.fi