Broändan kaava läpi valtuustossa

Kuvassa perspektiivinäkymä Piippuhyllyltä etelään. Kuva: Arkworks Arkkitehdit Oy

Kuvassa perspektiivinäkymä Piippuhyllyltä etelään. Kuva: Arkworks Arkkitehdit Oy

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 1.2. kokouksessaan kaavamuutoksen Broändan asuinalueelle Vuosaaren luoteisosassa. Asemakaavan muutos koskee kaupungin omistamaa aluetta Kallvikintien ja Rantakiventien kohdilla, jolle on myönnetty asuntohankkeiden suunnittelua ja kumppanuuskaavoitusta varten suunnitteluvaraus. Vaativaan rinnemaastoon on tulossa 91 kerrostaloasuntoa kattopuutarhoineen. Tontille merkitään kaksi kaarevaa rakennusalaa kerrostaloille, joista läntisempi on jaettu 2- ja 3-kerroksisiin osiin ja idempi 4–6-kerroksisiin osiin, ja jonka itäpuolella on Kallvikintien suuntainen 2-kerroksinen osa katutilaan liittyviä maantason liiketiloja varten.

Lisäksi Broändan alueen pientalotonttien täydennysrakentamista joustavoitetaan ja Vartiokylänlahden ekologisen yhteyden edellytyksiä pyritään turvaamaan.