Suuri sotaharjoitus myös Vuosaaressa

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–10.3. Uudenmaan alueella. Harjoitusalueena on muun muassa Vuosaaren satama ympäristöineen. 

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1 250 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Mukana harjoituksessa ovat Helsingin poliisi, Helsingin kaupunki, Helen, Helsingin seudun liikenne, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Helsingin kaupungin pelastuslaitos ja Vuosaaren satama. 

Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle. Harjoituspaikat sijaitsevat Helsingin, Vantaan, Sipoon ja Tuusulan alueilla. 

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. 

Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.