The Sixties Blondies Vuotalossa

The Sixties Blondies ja The Buddies esiintyvät Vuotalolla Naistenpäivänä keskiviikkona 8.3.

The Sixties Blondies ja The Buddies esiintyvät Vuotalolla Naistenpäivänä keskiviikkona 8.3.

Tämä 60-luvun ”tyttömusiikkia” esittävä kokoonpano viettää 10-vuotisjuhlaa ja konsertoi keväällä monessa paikassa. Naistenpäivänä 8.3. on vuorossa Vuotalon sali, jossa rento tunnelma syntyy hyvässä vuorovaikutuksessa yleisön istuessa mukavasti pöydissä, tarjoiluakin on.

Back To The Sixties edistämisyhdistys ry perustettiin 60-luvulla musisoineiden muusikoiden toimesta jo 30 vuotta sitten. Yhdistys on järjestänyt noin 3 tapahtumaa vuosittain, ja vuosien 2011–2019 konserteissa teemana oli 60-luku 50 vuotta, jolloin kyseiseltä vuodelta poimittiin sen vuoden hittejä esitettäväksi. The Sixties Blondies perustettiin, ja tämä kokoonpano lauloi Golden Hits osioissa BTS-Housebandin solistien kanssa.

Irma Tapio

Irma Tapio esiintyi vuosina 1965–1967 Pirkan Neidot yhtyeessä ja teki myöhemmin taustalaulajana mittavan työn suomalaisessa äänilevyteollisuudessa.

Kati Borg-Penttilä

Kati Borg-Penttilä lauloi Ernos-yhtyeessä 1968–1971 Marjo-Riitta Kervisen kanssa, ja kun Ernos aloitti uudelleen 1993, niin keikkailua jatkettiin vuoteen 2105.

Eeva-Leena Pokela

Eeva-Leena Pokela muistetaan Eveliina-lapsitähtenä. Hän esiintyi 60-luvulla vanhempiensa Marjatta ja Martti Pokelan kanssa. Eeva-Leena jatkoi musiikin parissa opettaen Sibelius Akatemiassa, ja isona hänestä tuli professori.

The Buddies

Valentin Stefanov (kitara) muistettaneen Vuosaaressa The Mystery Wires -yhtyeestä, mutta hän on jo monta vuotta ollut mukana myös Lefa Kiviharjun (basso) ja Suntsi Järvisen (rummut) The First -yhtyeessä. Joskus mukaan on saatu Laura Kaartinen (keyboard) Juurakot-yhtyeestä. Nämä iki-ihanat muusikot muodostavat The Buddies -bändin.

1960-luvulla Amerikassa oli kymmenittäin ns. tyttöbändejä. Isoäidit kannustivat lapsenlapsiaan ja 14–18-vuotiaat tytöt lauloivat ja levyttivät. The Crystals ja The Ronettes (Be My Baby) olivat Phil Spectorin hittitehtaassa. The Shirelles löi läpi koulujen kykykilpailuissa, ja hitiksi nousi Will You Still Love Me Tomorrow 1960. The Dixie Cups -trion Chapel of Love ohitti listoilla 1964 Beatlesien Love Me Do:n.

The Soxties Blondiesin ohjelmistossa on mukana myös monien naissolistien, kuten Dusty Springfield, Petula Clark, Sandie Shaw, Alma Cogan, Carol King ja Mary Hopkin, lauluja.

Yleisö on lämpimästi tervetullut hyvän mielen konserttiin Vuotalolle (Mosaiikkitori 2) naistenpäivänä keskiviikkona 8.3. kello 18. Lippuja ovelta ja lippu.fi alkaen 22 €, lapset 11 €.  

Leslie Gore/The Chiffons: It’s my Party!