Vuosaaren kirjasto tarjoaa ohjelmaa senioreille

Seniorien laulupiiri kokoontuu joka toinen perjantai.

Seniorien laulupiiri kokoontuu joka toinen perjantai.

Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala panostaa tänä syksynä senioreihin. Tämä näkyy ja kuuluu myös Vuosaaren kirjastossa monin tavoin.

Syyskausi alkoi jo elokuun loppupuolella Helsingin kaupungin järjestämillä huippusuosituilla ikäihmisten yhteiskävelyillä. Kolme kävelyä keräsi yhteensä noin 170 osallistujaa. Kävelyitä on tarkoitus jatkaa vapaaehtoisohjauksessa. Lähtö on jatkossakin kirjastolta torstaisin kello 10.

Syyskuun alussa starttaavat seniorien laulutuokiot Vuotalon musiikkiluokassa. Joka toinen perjantai kello 12–13 keräännytään laulamaan yhdessä suosikkilauluja suomeksi ja ruotsiksi. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Laulutuokiot tarjoavat yhteistyössä Opera Tellus ry, Keski-Helsingin musiikkiopisto, Kultur- och musikskolan Sandels ja Helsingin kaupunki.

Torstaina 7.9. kello 13–14 Vuosaareen tulee KOM-teatteri esityksellä Ajankehrä – Teen elämästäni runon, runosta elämän. Se on musiikkipitoinen esitys Eeva-Liisa Mannerin runoihin. Esityksen jälkeen järjestetään osallistava keskustelutilaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden mutustella yhdessä esitystä. Tilaisuudessa kahvitellaan ja käsitellään sekä Mannerin runoja että niistä nousevia kokemuksia ja ajatuksia ohjatusti. Paikalle saa jäädä myös vain kuuntelemaan ja nauttimaan kahvista. KOM-teatteri tulee kirjastoon myös 12. joulukuuta Koteloidut sanat -lauluesityksellä. Tähänkin liittyy keskustelutilaisuus.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Ajankehrä on KOM-teatterin esitys Eeva-Liisa Mannerin runoihin.

Ajankehrä on KOM-teatterin esitys Eeva-Liisa Mannerin runoihin.

Syys–lokakuussa neljänä perättäisenä tiistai-iltapäivänä Vuosaaren kirjasto järjestää yhdessä Vanhusten Turva -säätiön kanssa tapahtumasarjan ikäihmisten aktivointiin. Sarja alkaa kahdella tutustumisella lähiluontoon ja monimuotoisuuteen palkitun vuosaarelaisen biologi, kirjailija ja luontokuvaaja Antti Kolin johdolla. Tiistaina 12.9. Antti esittelee kaupunkiluontoa ja monimuotoisuutta sanoin ja kuvin, ja 19.9. kävellään kirjastolta tutustumaan lähiluontoon käytännössä. Tiistaina 26.9. Vuosaaren paikalliset toimijat esittelevät senioreille suunnattua toimintaansa ja 3.10. Arkkitehti Petri Leppälä esittelee Vuosaaren historiaa ja tulevaisuutta kaupunkiympäristön ja kaavoituksen näkökulmasta. Sen lisäksi esitellään vanhoja ja uudempia kuvia alueesta. Kaikki tapahtumat ovat kello 13–14.

Enter ry:n vertaisdigiopastukset jatkuvat tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 5.9.–13.12.2023 kello 10–12. Opastus tapahtuu asiakkaan omalla kannettavalla tietokoneella, mobiililaitteella tai kirjaston asiakaskoneella. Opastuksissa käydään läpi tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Opastus kestää yhden tunnin. Opastusaika varataan etukäteen joko puhelimitse numerossa 09 31085098 tai paikan päällä kirjastossa. Enter ry on tieto- ja viestintätekniikasta sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden eläkeläisten yhdistys.

Kaikista tapahtumista ja toiminnasta saa lisätietoa Vuosaaren kirjastosta, kirjaston verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavilta.