Asukkaat saavat kohta ehdottaa parannuksia Vuosaareen

Stadiluotsi Johannes Jauhiaisen vastuualueena on Helsingin kaakkoinen suurpiiri ja Vuosaaren peruspiiri.

Stadiluotsi Johannes Jauhiaisen vastuualueena on Helsingin kaakkoinen suurpiiri ja Vuosaaren peruspiiri.

Miltä näyttää toimiva kaupunki, joka ilahduttaa meitä kaikkia? Tämä kysymys on monen helsinkiläisen huulilla varsinkin 2.–15. lokakuuta, jolloin asukkaat pääsevät ehdottamaan, miten kaupungin pitäisi käyttää 8,8 miljoonaa euroa.

Ehdotukset voivat liittyä kaupungin palveluihin, rakennettuun ympäristöön, uusiin innovaation – oikeastaan ihan mihin tahansa asiaan, jonka kaupunki voi toteuttaa voimassa olevien säädösten ja lain puitteissa.

– Viime kierroksella Vuosaareen kohdistuvia ehdotuksia tehtiin yli kymmenen. Näissä painottui muun muassa luonto, merellisyys, urheilu ja yhteisöllisyys. Näistä yksi sai äänestyksessä niin paljon ääniä, että se eteni toteutukseen ja nyt lampaat laiduntavat iloisesti Uutelassa, alueen stadiluotsi Johannes Jauhiainen kertoo.

Kaikki alueen asukkaat mukaan ideoimaan

OmaStadin slogan on ”Unelmien Helsinki tehdään yhdessä” ja siksi kaupunki haastaa kaikki asukkaita pohtimaan, miten kaupungista ja sen eri alueista voisi tehdä paremman meille kaikille. Siksi kaupunki järjestää ideointi-tapahtuman Vuosaaren yhteisötalolla Pohjoisella ostoskeskuksella (Mustalahdentie 10) 6.10. kello 12 alkaen.

OmaStadin ideointivaiheen aikana kaupunki, järjestöt, stadiluotsi ja eri naapurustoissa toimivat OmaStadi-lähettiläät järjestävät tapahtumia ja tukevat asukkaita ehdotusten tekemisessä.

– Autan myös mielelläni tapahtumien järjestämisessä muuallakin kuin Pohjois-Vuosaaressa, kuten vaikkapa Meri-Rastilassa, Aurinkolahdessa tai Kallahdessa, stadiluotsi Johannes Jauhiainen sanoo.

Syksyllä ehdotetaan – keväällä äänestetään 

Lokakuun ehdotusvaiheen jälkeen kaupunki arvioi kaikki ehdotukset OmaStadi-kriteerien mukaan ja jokaiselle ehdotukselle annetaan kustannusluokka. Keväällä ehdotuksista äänestetään ja jokaisella asukkaalla on viisi ääntä käytettävinään. Läpimenneiden ehdotusten toteutus alkaa syksyllä 2024.