Pormestari Vartiainen mukana Merilahden peruskoulun roskatalkoissa

Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7.9. Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. Kuva: Helsingin kaupunki

Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7.9. Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki on kutsunut koululaisia siivoustalkoisiin Pelastetaan Itämeri -teemalla. Pormestari Juhana Vartiainen halusi olla mukana talkoissa Itämeren hyväksi ja osallistui torstaina 7.9. Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Vuosaaressa.

Tänä vuonna Helsingin kaupunki on kumppanina Save Our Sea -kampanjassa, jonka järjestää vuoden 2023 Euroopan vihreä pääkaupunki Tallinna. Kampanja käynnistyi Itämeripäivänä 31. elokuuta ja päättyy World Cleanup Day -tapahtumaan lauantaina 16. syyskuuta. Kampanjan myötä kaupunki on haastanut helsinkiläiset koulut ja koululaiset talkoisiin ympäristön hyväksi. Roskienkeruutapahtumaan osallistuvia luokkia on pyydetty talkoiden yhteydessä kuvaamaan kerättyjä roskia ja siivottua aluetta sekä jakamaan sisältöä some-tunnisteilla #balticseachallenge, #saveoursea ja #balticseacleanup.

– Voimme kaikki omilla teoillamme ja valinnoillamme suojata Itämerta. Kannustan myös kaupunkilaisia osallistumaan siivoustalkoisiin Itämeren hyväksi – tarjoamme välineet ja samalla mukavan annoksen liikuntaa sekä hyvää mieltä, pormestari Vartiainen lupaa.

Roskakävelyitä ja talkoita voi järjestää esimerkiksi kaveriporukalla tai työyhteisön kanssa koko kampanjan ajan 31.8.–16.9. ja sen jälkeenkin. Roskapihtejä saa kirjastoista tai talkootarvikkeet voi tilata viikkoa ennen tapahtumaa Puistotalkoot.hel.fi-sivustolta.

Talkoot 16.9. Mustankivenpuistossa

Lisäksi kaupunki järjestää World Cleanup Day -päivänä 16.9. kello 13–16 viisi siivoustalkootapahtumaa, jotka ovat avoimia kaikille helsinkiläisille. Kaupunki tarjoaa talkoolaisille välineet ja välipalaa. Yksi tapahtumapaikoista on Mustankivenpuisto Vuosaaressa.