Haruspuiston tilanteesta

Vuosaari-lehden viime numerossa (25.10.2023) kerrottiin kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöksestä sulkea Meri-Rastilan Haruspuisto viideksi vuodeksi odottamaan uudisrakennuksen valmistumista. Toisin kuin jo kokouksen aikaan painoon mennessä Vuosaari-lehdessä kerrottiin, asia jäi saamani tiedon mukaan pöydälle 24.10. pidetyssä lautakunnan kokouksessa. Käsittely jatkuu 14.11. Luettuani Helsingin Uutisista suunnitelmasta sulkea puisto olen ollut yhteydessä asiasta sekä toimialan johtoon että eräisiin lautakunnan jäseniin.

Kuten Vuosaari-lehdessä todettiin, vuosi sitten sisäilmaongelmien takia suljettu rakennus on nyt käyttökiellossa. Uudelleen avaaminen edellyttäisi ainakin ilmanvaihdon uusimista. On päädytty siihen, että voidaan odottaa uusia tiloja ja tulla siihen asti toimeen muiden Vuosaaren osien puistoilla.

Olen todella harmissani siitä, että asiat Haruspuistossa on päästetty pisteeseen, ettei ole muita vaihtoehtoja kuin täyssulku. Tila olisi voitu ajoissa korvata, vaikka väliaikaisella uudisrakennuksella. On paikallaan myös kysyä, olisiko vastaavan annettu tapahtua, jos puisto sijaitsisi kaupungin keskustassa.   

Me monet Vuosaaressa pitkään asuneet muistamme vuosien varrelta Haruspuiston esimerkkinä muulle kaupungille eri-ikäisiä yhdistävästä hyvin toimineesta asukaspuistosta. On selvää, että jos tiloista ei huolehdita kunnolla, toiminta hiipuu.

Nyt on tärkeää, että selvitetään, onko olemassa vielä keinoja tarjota puistotoimintaa Meri-Rastilan asukkaille uusia tiloja odotellessa. Rohkaisen asukkaita olemaan tässä asiassa marraskuun alussa yhteydessä kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäseniin. Tietysti itsekin pyrin olemaan edelleen aktiivinen.

Ville Jalovaara,
Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen (sd.)