Itsenäisyyspäiväjuhlat Vuosaaressa

Vuosaaren itsenäisyyspäiväjuhlat alkoivat keskiviikkona 6.12. lipunnostolla Vuosaaren kirkon edustalla. Kuvassa Suomen lipun nostaneet Vesipääskyjen partiolaiset, Vuosaaren Lions Clubin presidentti Matti Pöhö ja lippupuheen pitänyt klubin 1. varapresidentti Veikko Huuskonen. Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren itsenäisyyspäiväjuhlat alkoivat keskiviikkona 6.12. lipunnostolla Vuosaaren kirkon edustalla. Kuvassa Suomen lipun nostaneet Vesipääskyjen partiolaiset, Vuosaaren Lions Clubin presidentti Matti Pöhö ja lippupuheen pitänyt klubin 1. varapresidentti Veikko Huuskonen. Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren itsenäisyyspäivän juhlallisuudet keskittyivät tänä vuonna Vuosaaren kirkolle. Vuosaaren Lions Clubin perinteinen juhla alkoi aamuisella lipunnostolla kirkon edustalla. Lipun nostivat salkoon tänäkin vuonna Vuosaaren Vesipääskyjen partiolaiset. Lippupuheen piti Vuosaaren klubin 1. varapresidentti Veikko Huuskonen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren Lions Clubin Terho Kulmala ja juhlapuheen pitänyt Tuomo Holopainen Vuosaaren Vesipääskyjen lippuvartion vieressä. Kuva: Matti Pöhö

Vuosaaren Lions Clubin Terho Kulmala ja juhlapuheen pitänyt Tuomo Holopainen Vuosaaren Vesipääskyjen lippuvartion vieressä. Kuva: Matti Pöhö

Aamupäivällä kirkolla pidettiin itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus ja iltapäivällä varsinainen pääjuhla.

Tilaisuuden tervehdyspuheen piti klubin presidentti Matti Pöhö. Tilaisuuden juhlapuhujana toimi Suomen Lions-liiton entinen puheenjohtaja, Vuosaaren klubin jäsen Tuomo Holopainen. Hän kertasi 106-vuotiaan Suomen vaiheita ja lions-toiminnan tehtäviä.

– Maailman ja kotimaan vaikeuksista huolimatta voimme viettää itsenäisyyspäivää kunnioittavin ja luottavaisin mielin, Holopainen tiivisti puheensa lopussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit-orkesteri. Kuva: Matti Pöhö

Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit-orkesteri. Kuva: Matti Pöhö

Juhlan musiikkipuolesta vastasi Vuosaaren musiikkikoulun taitava Näppärit-jousiorkesteri ja tilaisuuden päätteeksi lauletun Maamme-laulun jälkeen juhlayleisölle tarjottiin kakkukahvit Vuosaaren Marttojen ja Vesipääskyjen toimesta.