Tiina Heiskan taidetta esillä

Vuosaarelaisen taidemaalari Tiina Heiskan töiden näyttely on avattu Galleria Amassa Rikhardinkatu 1:ssä.

Vuosaaren taiteilijatalossa asuva Tiina Heiska (s. 1959 Helsinki) on valmistunut Kuvataideakatemiasta 1987 kuvataiteen kandidaatiksi ja 2001 suorittanut kuvataiteen maisterin tutkinnon. Hän on viime vuosina pitänyt yksityisnäyttelyjä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin kotimaan lisäksi Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa ja Saksassa. Hänen teoksiaan on esimerkiksi Amos Rexin, HAM:n, Sara Hildénin taidemuseon, Saastamoisen säätiön ja Antti ja Jenny Wihurin rahaston kokoelmissa.

– Aloitan työt työhuoneella roiskimalla kankaalle väriä tietämättä vielä, mitä aion tehdä. Annan kankaalle sattumalta syntyvien aihelmien johdattaa, usein niistä syntyy jonkinlainen maiseman alku. Selailen kuvia, joita olen kerännyt arkistooni. Kokeilen lisätä maisemaan erilaisia vaihtoehtoja. Valitsen kuvan, jossa on neljä valkoisiin puettua tyttöä, koska se tuo mieleeni oman lapsuuteni kolmen sisareni kanssa. Toiseen maalaan tytöistä vain kaksi. Haluan saada tyttöjen valkoisiin sukkiin puetut jalat erottumaan taustasta paremmin, joten maalaan heidän eteensä tummaa väriä, joka alkaa näyttää syvältä kuopalta. Mieleeni tulee kanin kolo, jonka kautta Liisa putosi Ihmemaahaan, Tiina Heiska kertoo.

Näyttely, jonka nimenä on Hope, it Turns out, is a Mushroom, on nähtävänä Galleria Amassa 4.2.2024 saakka. Lisätietoja www.ama.gallery