Minun luomaa -taidetapahtuma esittelee erityistaidetoimintaa Vuosaaren Tilajakamolla

Vuosaaren Tilajakamo sijaitsee osoitteessa Vuosaarentie 7.

Vuosaaren Tilajakamo sijaitsee osoitteessa Vuosaarentie 7.

Elämänpuumetsä-hanke on tanssitaidetta, kuvataidetta, joogaa ja ympäristötaidekasvatusta yhdistävä taidehanke, jossa työskentelevät Riina Huoso, Ville Nylén ja Jenni Granqvist kymmenen hengen taiteilijaryhmän kanssa. Hanke käynnistyi vuoden 2023 keväällä ja se päättyy nyt helmikuun lopussa. Vuosaaren Tilajakamolla (Vuosaarentie 7) 6.–17.2. järjestettävä Minun luomaa -taidetapahtuma esittelee työryhmän työskentelyä vuoden ajalta.

– Vuosi on pitänyt sisällään luovaa liikettä ja rauhoittumista oman kehon äärelle, kuvataiteellista työskentelyä, tunteiden tunnistamista ja sanoittamista sekä luonnossa liikkumista. Näitä kaikkia yhdistävät yhdessä kokeminen ja jakaminen. Lisäksi hanke on mahdollistanut tutustumisen uusiin kavereihin, lähiympäristöön sekä rohkaissut kokeilemaan uusia luovan työskentelyn muotoja, Jenni Granqvist kertoo.

Hankkeen tarkoituksena on vahvistaa erityistaidetoiminnan kentällä työskentelevien taiteilijoiden osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta sekä yhdenvertaista toimijuutta ja näkyvyyttä yhteiskunnassa. Kentällä toimii harraste- ja ammattitaiteilijoita.

Hankkeen parissa työskentelevän kolmikon mukaan Vuosaaren lukion entiset tilat ovat toimineet hienosti hankkeen tarpeisiin. Tilajakamon kautta hanke sai vuokrattua toimitilan, jossa on kohtuullinen vuokra ja riittävästi tilaa järjestää taidetyöpajoja.

– Meille oli myös tärkeää työskennellä tasavertaisesti samoissa tiloissa kuin muutkin taiteen ja kulttuurin toimijat. Meitä innoitti Vuosaaressa erityisesti luonnon läheisyys, joka on keskeistä hankkeessamme. On tuntunut myös tärkeältä olla osaltaan vahvistamassa taiteen kentän moninaisuutta ja erityistaidetoimintaa Vuosaaren ja Itä-Helsingin alueella, Jenni Granqvist sanoo.

Tapahtumassa on luvassa taidenäyttely, tanssiesityksiä sekä työpajoja. Taidenäyttelyssä on esillä esimerkiksi maalauksia, videotaidetta, kokeellisen taidegrafiikan vedoksia sekä keramiikkaa. Kaikkien teosten lähtökohtana on ollut luonto, jota taiteilijat ovat omissa teoksissaan tutkineet. Osa tekijöistä on pohtinut teoksissaan omia henkilökohtaisia kokemuksiaan.

– Kaksi viikkoa kestävään taidetapahtumaan ovat tervetulleita kaikki taiteesta kiinnostuneet ihmiset. Työpajat ja ystävänpäivän sinkkujen taideilta ovat suunnattu kaikille, mutta erityisesti erityistä tukea tarvitseville henkilöille, Granqvist toteaa.

Hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja Helsingin kaupunki. Yhteistyössä ovat mukana Vuosaaren Tilajakamo, Kehitysvammatuki 57 ry ja Haagan Taideseura ry. Minun luomaa -taidetapahtuman koko ohjelman löytää Kehitysvammatuki 57 ry:n nettisivuilta: www.kvtuki57.fi/ajankohtaista/3436/ Tapahtuman vvajaisia vietetään Tilajakamolla tiistaina 6.2. kello 18–20.30. Tapahtumiin ja työpajoihin on vapaa pääsy.