Koko kylä siivosi kolmatta kertaa yhteisvoimin

Talkoolaisia Mustakiven leikkipuistossa. Kuva: Roska päivässä Vuosaari -ryhmä

Talkoolaisia Mustakiven leikkipuistossa. Talkoisiin osallistui tänä vuonna aiempaa enemmän lapsiperheitä.

”Jos pensaikossa on säpinää, älä hätkähdä, sillä se on vain kevätsiivous toukokuun kuningatarta varten”, riimitteli Robert Plant vapaasti suomennettuna kuolemattomassa klassikossaan Stairway to Heaven. Lausahdus kuvastaa hyvin tunnelmaa, joka vallitsi Roska päivässä Vuosaari -ryhmän organisoimissa Vuosaaren yhteisissä roskienkeruutalkoissa. Talkoot järjestettiin nyt kolmatta vuotta peräkkäin huhtikuun viimeisenä viikonloppuna – klassikon ainesta siis jo tässä tapahtumassakin!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Yksistään kirjaston talkoopisteeseen kertyi 49 suursäkkiä roskaa, jotka Stara kuljetti talkoiden jälkeen pois.

Yksistään kirjaston talkoopisteeseen kertyi 49 suursäkkiä roskaa, jotka Stara kuljetti talkoiden jälkeen pois.

Kuuteen talkoopisteeseemme saapui yhteensä kolmisensataa ihmistä, melkeinpä vauvasta vaariin. He ahersivat pusseihinsa yhteensä noin 180 suursäkillistä roskaa yhteistä lähiympäristöämme rumentamasta ja likaamasta. Sää suosi ja K-kauppias Aten tarjoamat kahvit ja makeat herkut siivittivät keruuta. Kerääjien käytettävissä oli kaupungin tarjoamia roskapihtejä, joiden avulla poimiminen on vaivatonta ja mukavaa. Osa ahersi hetken, osa koko viikonlopun, mutta hymy näytti pysyvän kaikkien huulilla. Jokaiselle iso kiitos!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Roskatalkoissa Mustakiven leikkipuistossa nautittiin aurinkokahvit tai -mehut keräyksen päätteeksi.

Roskatalkoissa Mustakiven leikkipuistossa nautittiin aurinkokahvit tai -mehut keräyksen päätteeksi.

Pidetään Vuosaari yhdessä siistinä tuottamalla vähemmän roskia ja kiikuttamalla ne niille kuuluviin paikkoihin. Roskat kuuluvat roskikseen, eivät ympäristöön. Myös tupakantumpit ovat roskia, jotka eivät kuulu kadulle tai luontoon. Ne ne ovat muovia, joka ennen pitkää päätyy mereen ja hajoaa nanohiukkasiksi päätyen ravintoketjussa lopulta takaisin suuhumme.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Rastilan K-Marketin kahvipisteeltä tavoitetut talkoolaiset kehuivat iloista talkootunnelmaa.

Rastilan K-Marketin kahvipisteeltä tavoitetut talkoolaiset kehuivat iloista talkootunnelmaa.

Olemme saaneet jo kiittävää palautetta järjestelyistä ja lopputuloksesta ja esitämme nyt omasta puolestamme kiitoksen kaikille järjestämiseen osallistuneille vapaaehtoisille sekä yhteistyökumppaneillemme eli Vuosaaren kirjastolle, Helsingin kaupungille, Aurinkolahden ja Rastilan K-Markettien kauppias Atte Paroselle henkilökuntineen, Vuosaari-säätiölle sekä tietysti upealle talkooväelle. Tärkeää talkoonäkyvyyttä saatiin muun muassa Vuosaari-lehden, Vuosaaren seurakunnan ja koulujen kautta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kirjaston talkoopisteellä laskettiin lähes sata innokasta talkoolaista. Kaupunginkirjastolla on ympäristöohjelma, jossa pyritään ottamaan huomioon ympäristöasiat monin tavoin myös kirjaston toiminnassa. Roskatalkoot ovat parhaimpia tapoja edistää näitä tavoitteita.

Kirjaston talkoopisteellä laskettiin lähes sata innokasta talkoolaista. Kaupunginkirjastolla on ympäristöohjelma, jossa pyritään ottamaan huomioon ympäristöasiat monin tavoin myös kirjaston toiminnassa. Roskatalkoot ovat parhaimpia tapoja edistää näitä tavoitteita.

K-Marketista on kyselty syksyksi jo uusia talkoita. Asukkaiden aktiivisuus ilahduttaa, ja toiveethan on tehty toteutettaviksi. Pienimuotoisempia pop up -talkoita voidaan järjestää jo kesälläkin, jos kiinnostusta on. Miltä kuulostaisi vaikkapa yöttömän yön keruu juhannuksena? Seuratkaa ilmoittelua Vuosaaren Facebook-ryhmissä.

Facebookista löytyvä Roska päivässä Vuosaari -ryhmä haastaa mukaan uusia jäseniä sekä vuosaarelaisia yhteistyökumppaneita tukemaan työtä, joka tekee luonnonläheisestä kaupunginosastamme entistäkin viihtyisämmän ja vetovoimaisemman paikan elää ja yrittää. Tavataan talkoissa vastakin!

Roska päivässä Vuosaari -ryhmän puolesta Janne Fredriksson
Kuvat: Roska päivässä Vuosaari -ryhmä