Metroliikenne katkeaa Rautatientorilla 3.6. – poikkeuksia myös idässä

Havainnekuva Rautatientorin metroaseman laiturialueesta. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy

Havainnekuva Rautatientorin metroaseman laiturialueesta. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy

Kesällä 2024 on käynnissä useita metron parannushankkeita, joiden takia metroliikenteeseen tulee katkoja. Metroliikenne katkeaa Rautatientorin metroasemalla 3.6. Rata-alueella tehtäviä töitä ei pystytä tekemään ilman metroliikenteen keskeyttämistä.

Kaupunkiliikenne Oy parantaa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta ja viihtyisyyttä uusimalla laiturialueen järjestelmiä sekä laituritason ja liukuporrasalueen valaistusta ja pintamateriaaleja. Töitä tehdään myös aseman rata-alueella.

Kesän ajan 3.6.–1.9. metrot länteen kulkevat Kampin metroasemalta ja metrot itään Helsingin yliopiston metroasemalta. HSL järjestää korvaavaa liikennettä Helsingin yliopiston ja Kampin metroasemien välille raitiolinjoilla 9 ja 9B. Myös kaupunkipyörät palvelevat metron puuttuvilla osuuksilla. Lisäksi bussit kulkevat normaalisti esimerkiksi Rautatientorin, Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien kautta.

Metro kulkee tiheimmillään Helsingin yliopiston ja Itäkeskuksen välillä 5 minuutin välein. Kaikki Kampista lähtevät metrojunat ajavat Kivenlahteen asti, ja ne kulkevat tiheimmillään 6 minuutin välein.

Myös idässä Mellunmäen-metrohaaralla joudutaan katkaisemaan metroliikennettä kesän aikana. Kaupunkiliikenne Oy korjaa Länsimäentien sillat sekä Alakiven ja Mustapuronpolun alikulkukäytäväta. Näiden töiden takia Mellunmäen metroasema on kiinni 3.6.–8.9. ja Myllypuron metroasema 8.7.–4.8.

Kontulan asema on kiinni 24.6.–4.8.

Metron pääteasemana Mellunmäen-haaralla on Kontula 3.–23.6. ja 5.8.–8.9., Myllypuro 24.6.–7.7. ja Itäkeskus 8.7.–4.8.

Liikennekatkon yhteydessä Kaupunkiliikenne uusii samalla vaihteet välillä Itäkeskus–Mellunmäki, jotta metroliikenne on entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Vuosaaren metroasemalla vaihdetöitä

Vuosaaren metroaseman länsipäässä on menossa vaihde-elementtien vaihto. Työt alkoivat toukokuun puolivälissä ja niiden pitäisi valmistua toukokuun loppuun mennessä. Töitä tehdään osittain yöaikaan ja niistä saattaa aiheutua lähistölle melua. Kuva: Vuosaari-lehti

Kuva: Vuosaari-lehti

Vuosaaren metroaseman länsipäässä on menossa vaihde-elementtien vaihto. Työt alkoivat toukokuun puolivälissä ja niiden pitäisi valmistua toukokuun loppuun mennessä. Töitä tehdään osittain yöaikaan ja niistä saattaa aiheutua lähistölle melua.