Viipurin Urheilijat järjesti yleisurheilutapahtuman eskareille

Päiväkoti Kanavan eskariryhmät Laineet ja Mainingit palloharjoittelun parissa.

Päiväkoti Kanavan eskariryhmät Laineet ja Mainingit palloharjoittelun parissa.

Päiväkoti Kanavan eskariryhmät Laineet ja Mainingit osallistuivat torstaina 23.5. Viipurin Urheilijoiden järjestämään yleisurheilu-aamupäivään helteisellä Heteniityn urheilukentällä. Aamupäivän aikana eskarilaiset saivat kokeilla ohjatusti yleisurheilua aina heittämisestä juoksemisen kautta hyppäämiseen. Kyseinen aamupäivä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kokeiluna osana lasten liikunnallista kasvatusta. Osallistujia oli kaksikymmentä lasta, neljä opettajaa ja kaksi Viipurin Urheilijoiden valmentajaa.

Eskariryhmät toteuttavat runsaasti erilaisia liikunnallisiakin aktiviteetteja eskarivuoden aikana. Tapahtuma sopi siis hienosti eskarin ohjelmaan ja innosti lapsia heittäytymään harjoituksen vietäväksi. Viipurin Urheilijoiden valmentajat vetivät harjoituksen ikäryhmälle sopivalla tavalla, pääpainona oli itsensä voittaminen. Pientä kisailua näytti tapahtumassa myös syntyvän, mikä on harjoituksissa luonnollisesti sallittua. Erityisesti heittäminen luvan kanssa innosti, ja aamupäivän aikana nähtiin huimia kaaria nurmikentälle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Aitajuoksun harjoittelua.

Aitajuoksun harjoittelua.

– Kaikki, kuului yhden osallistujan vastaus kysymykseen, mikä oli kivointa tapahtumassa.

– Tapahtuma oli erittäin hieno tapa aloittaa päivä. Lapset heittäytyivät harjoitukseen täydellä sydämellä, ja oli kiva nähdä opettajatkin mukana alkuvenyttelyissä, sanoi Otto Koponen Viipurin Urheilijoista.

Palaute Kanavan henkilöstöltä oli kannustavaa.

– Varhaiskasvatuksen opettajan näkökulmasta tällaiset yhteistyökuviot eri urheiluseurojen kanssa ovat aina hedelmällisiä. Vaikka esiopetustoimintamme on muutenkin erittäin liikunnallista, aina tarttuu mukaan uusia lajikohtaisia ideoita, joita voi hyödyntää työssä, kommentoi ryhmän opettaja Juha Andersson.