Ainutlaatuinen tanssi-iltapäivä Vuotalossa

Aina joku vie -teos Vuotalossa lauantaina 31.8. yhdistää nykytanssia, lavatansseja ja kansanmusiikkia. Kuva: Marko Mäkinen

Aina joku vie -teos Vuotalossa lauantaina 31.8. yhdistää nykytanssia, lavatansseja ja kansanmusiikkia. Kuva: Marko Mäkinen

Ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat jälleen ennennäkemättömällä tavalla, kun Alpo Aaltokoski Companyn kokonaisvaltainen tanssi-iltapäivä ”Aina joku vie” palaa näyttämöille kymmenen vuotta ensi-iltansa jälkeen.

Nykytanssia, lavatansseja ja kansanmusiikkia yhdistävä teos nähdään Vuotalossa lauantaina 31.8. kello 14. Teos nähtiin heinäkuussa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla, jossa se saavutti monituhatpäisen yleisön KPO-Areenalla.

Tiedossa on kokonaisuus, jossa kaikki pääsevät tanssimaan. Esityslippu mahdollistaa osallistumisen alkeistason seuratanssiopetukseen tuntia ennen esitystä esitystilassa vuosaarelaisen koreografi Alpo Aaltokosken johdolla. Esitys rakentaa tilaan tanssiravintolahenkisen miljöön, missä ilta huipentuu sekahakuun. Seinäruusun rooli on yhtä sallittu!

Sosiaalinen tanssi- ja juhlatanssiperinne on olennainen osa suomalaista kulttuurihistoriaa, ja sen kulta-aika oli 1950-luvulla. Tanssi on aina ollut olennainen osa vapaa-ajan toimintaa. Melankolisen suomalaisen populaarimusiikin sanoitukset ovat arjen motivoimia ja kertovat tarinoita kaipauksesta ja rakkaudesta, pettymyksestä ja katkeruudesta, katumuksesta ja onnesta. Ajat muuttuvat, mutta kaipuu pysyy samana.

– Lavatansseissa kokoonnutaan olemaan fyysisesti läsnä toistemme kanssa ja tanssilavakulttuuri mahdollistaa rajatun, sääntöjen mukaisen kosketuksen, Alpo Aaltokoski toteaa.

Aina joku vie Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) lauantaina 31.8. kello 14. Esitysosion kesto 55 min. Liput alk. 17,50 €, lippu.fi