Metro ei kulje Vuosaaressa kesällä 2025 metrosillan remontin vuoksi

Vartiokylänlahden ylittävä metrosilta menee remonttiin. Kuva: Eddy Tihane

Vartiokylänlahden ylittävä metrosilta menee remonttiin vuonna 2025. Kuva: Eddy Tihane

Helsingin metroverkossa on ollut paljon remontteja vuoden 2024 aikana. Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy kertoo torstaina 29.8.2024 julkaisemassaan tiedotteessa, että metron työmaat jatkuvat myös vuonna 2025, jolloin merkittävimmät poikkeukset nähdään Itäkeskuksen ja Vuosaaren välisellä osuudella. Poikkeusten tarkat ajankohdat varmistuvat myöhemmin.

Joukkoliikenteen toimivuutta pyritään takaamaan myös ensi vuonna muun muassa korvaavalla bussiliikenteellä. Lisätiedot korvaavasta liikenteestä kerrotaan myöhemmin.

Vuonna 2025 korjataan Vartiokylänlahden ylittävää metrosiltaa, samalla tehdään korjauksia myös Vuosaaren metroasemalla. Toukokuusta syyskuuhun metron Vuosaaren haaran pääteasema on Puotila, eli tuona aikana metro ei kulje ollenkaan Vuosaaressa.

Vartiokylänlahden ylittävän metrosillan peruskorjauksen yhteydessä korjataan sillan erikoistarkastuksissa todetut betonirakenteiden halkeamat ja kansilaatan vesivuodot. Sillan vedeneristys ja kuivatusjärjestelmät uusitaan. Korjaustyöt edellyttävät radan päällysrakenteiden purkamista, minkä vuoksi metron liikennöinti ei ole mahdollista. Silta on 28 vuotta vanha, ja kyseessä on sillan ensimmäinen laajamittainen peruskorjaus.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vartiokylänlahden ylittävä metrosilta menee remonttiin vuonna 2025. Kuva: Eero Honkanen

Kyseessä on ensimmäinen Vartiokylänlahden ylittävän metrosillan laajamittainen peruskorjaus. Kuva: Eero Honkanen

Myös Vuosaaren metroasemaa remontoidaan

Metron liikennekatko hyödynnetään ajoittamalla Vuosaaren metroaseman laiturialueen korjaus ja liukuportaiden uusimistyöt samaan aikaan toteutettavaksi. Kuten Vuosaari-lehti 28.8.2024 uutisoi, on Vuosaaren metroaseman laiturialueen sulanapitojärjestelmä ollut rikki jo kymmenisen vuotta. Hankkeessa korjataan juuri tuo laiturialueen sulanapitojärjestelmä, uusitaan aseman vedeneristys sekä valaistusta ja muita teknisiä järjestelmiä. Asemalaiturin laatoitukseen asennetaan myös esteettömyysopastus.

Kesän 2025 aikana vaihdetaan myös metron vaihteita Itäkeskuksessa, minkä vuoksi metroon tulee joitakin poikkeusjärjestelyjä ja harvennettuja vuorovälejä.

Vuosaaren satamaan johtavat tietunnelit remonttiin

Vuosaaressa on muutenkin odotettavissa liikenneruuhkia vuonna 2025, kun Vuosaaren sataman tietunnelit menevät remonttiin ensi keväänä. Remontissa tunnelin tekniset järjestelmät uusitaan ja tunnelit pysyvät suljettuina arviolta 11 kuukauden ajan. Töiden aikana on käytössä kiertotie välillä Itäväylä–Kallvikintie–Niinisaarentie–Vuosaaren satama, mutta tuon varareitin ruuhkautuessa odotettavissa on Vuosaaren sataman raskaan liikenteen siirtymistä esimerkiksi Vuotielle. Tietunneliremontista voi lukea lisää tästä artikkelista.