Kaupunki on asukkaita varten

Ilveskorvenpuiston kunnostusta tehtiin 25 vuotta sitten, jolloin se tehtiin melko ripeästi ja onnistuneesti. Kunnostus tehtiin yleishyödyllisen Vuosaari-Säätiön aloitteesta ja se valmistui lokakuussa 1998.

Nykyinen kunnostus piti alkaa pari vuotta sitten. Se alkoi kuitenkin tämän vuoden maaliskuussa salavien kaadoilla. Aikaisemmin telkät pesivät mukavasti Kangaslammella, mutta ei enää keväällä 2024. Lasten leikkipuisto on purettu, joten tuntuu oudolta, että puiston kunnostus kestää yli kolme ja puoli vuotta. Puistossa eivät voi siis lapset leikkiä vuosiin, eikä puistossa voi järjestää tapahtumia.

Päättäjien, ja varsinkin vuosaarelaisten päättäjien, toivoisi ottavan jotain kantaa asiaan. Missä ja miten on päätetty Ilveskorvenpuiston kunnostuksesta ja aikatauluista?

Puistossa on kaadettu todella suuret määrät puita, joukossa paljon hyväkuntoisia rantakoivuja. Edellisen kerran vanhan Vuosaaren alueella kaadettiin monta sataa puuta vuosina 2014–2015 muun muassa uuden marketin parkkipaikkojen vuoksi.

Vuosaari on tunnettu hienosta luonnosta, joten asukasviihtyvyydestä ei pidä tinkiä.

Ystävällisin terveisin Matti Pöhö