Uutelan mökkikylän esitys uudelleen valmisteluun – myös muita sijoituspaikkoja tutkitaan

Uutela.

Uutelan luontoaluetta. Kuva: T.H.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina 19.3. kokouksessaan jo neljä kertaa pöydälle jätettyä esitystä ns. Uutelan mökkikylästä. Esityksessä on kyse kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle esitettävästä ehdotuksesta, jossa varattaisiin alue MajaMaja Oy:lle merellisen matkailuhankkeen suunnittelua varten Uutelan Nuottasaaresta. Tällä kertaa esitys päätettiin yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteluun.

Kaupunkiympäristölautakunta sanoo päätöksessään, että se pitää MajaMaja -hankkeen konseptia kiinnostavana ja haluaa olla löytämässä mahdollisimman sopivaa ja hyväksyttävää ratkaisua tälle hankkeelle. Esitys päätettiin lautakunnassa palauttaa valmisteluun siten, että tarkastellaan Nuottasaaren hankkeen mittaluokka ja luonto- ja virkistysarvojen asettamat reunaehdot ja samalla kartoitetaan hankkeelle mahdollisesti sopivat muut vaihtoehtoiset sijoittumispaikat merellisessä Helsingissä.

Moni oli ihmetellyt vauhtia ja yllätyksellisyyttä, jolla hanketta oltiin esittämässä Uutelan luontoalueelle. Täältä voi lukea lisää hankkeen alkuvaiheista lautakunnassa.

Nyt lautakunnassa otettu aikalisä asian suunnitteluun oli siis varmasti toivottu kompromissi, jotta hankkeen vaikutuksia Uutelan luontoarvoihin voidaan tutkia tarkemmin ja samalla myös kartoittaa, löytyisikö jostain muualta Helsingistä sopivampi paikka mökkikylälle.