Al-Saffulle pronssia potkunyrkkeilyn MM‑kisoista

Noora al-Saffu.

Vuosaarelainen Noora al-Saffu MM-pronssi kaulassaan.

Vuosaarelainen Noora al-Saffu (A K1 -52 kg) iski itsensä pronssille 15.−23.9. Italian Jesolossa järjestetyissä potkunyrkkeilyn junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Vasta 17-vuotias al-Saffu edustaa herttoniemeläistä kamppailu-urheiluseuraa GB Gym ry:tä, ja hänen valmentajanaan toimii Sandra Roos. Al-Saffu lunasti paikkansa MM-kilpailuihin iskemällä itsensä Euroopan mestariksi viime vuoden syyskuussa Makedoniassa, Skopjessa, sekä saavuttamalla hopeaa toukokuussa 2018 järjestetyssä Unkarin World Cupissa.

Noora al-Saffu otteli semifinaalissa Ranskan Jade Jorandia vastaan. Edellisen kerran tytöt kohtasivat EM-finaalissa vuosi sitten, jolloin kamppailun jälkeen nousi Nooran käsi voiton merkiksi. Jesolossa kävi kuitenkin toisin, ja tällä kertaa Jorand onnistui vetämään pidemmän korren. Ennen kohtaamistaan Jorandin kanssa Noora otti arvokkaan voiton Italian Irene Roggiosta; Roggio oli onnistunut voittamaan tyttöjen kaksi edellistä kohtaamista. Al-Saffu otteli hyvin, vei Roggiolta tilan pois ja iski omat vahvat suoritukset.

Al-Saffu kuvaa kisamatkan aurinkoisessa Italiassa sujuneen hyvin:

– Parasta koko reissussa oli ehdottomasti meidän maajoukkueen tyypit ja valmentajat. Oli lämpimät säät ja mukava treenata myös ulkona.

Kilpailuissa Suomea edusti myös Järvenpään Kehäkarhujen Anton Poropudas, joka taisteli tiensä maailmanmestariksi. Poropudas valittiin myös kilpailujen parhaaksi miesottelijaksi kehälajeissa.

Potkunyrkkeilyn junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa oteltiin yhteensä 512 kehäottelua, ja kilpailuihin osallistui kaiken kaikkeaan yli 1 700 ottelijaa 62 eri maasta.