Taloja Kallvikintien varteen

Havainnekuvassa uusia kerrostaloja Kallvikintien varressa.

Havainnekuva Kallvikintieltä kohti Neitsytsaarentien uusia taloja.
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy

Skanska ja Ilmarinen ovat allekirjoittaneet sopimukset kahden kerrostaloyhtiön rakentamisesta Kallvikintien varteen. Uuteen Neitsytsaarentien ja Mustalahdentien kokonaisuuteen kuuluu kaiken kaikkiaan neljä taloa, joista ensimmäisestä solmittiin urakkasopimus syyskuussa 2018.

Nyt allekirjoitettuihin sopimuksiin sisältyvät Neitsytsaarentie 6- ja Neitsytsaarentie 8 -nimiset yhtiöt koostuvat kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joihin tulee yhteensä 111 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Ensimmäinen rakennuksista valmistuu vuoden 2020 alussa, seuraava vuoden 2021 alussa. Talojen yleisilme on vaalea, mutta niiden julkisivussa on käytetty tehostevärinä keltaista sävyä.

Koko kokonaisuuden ensimmäisessä, jo rakenteilla olevassa talossa on 47 asuntoa, jotka valmistuvat alkuvuoden 2020 aikana.

Hankkeessa on huomioitu ympäristötehokkuus esimerkiksi siten, että talojen katolle toteutetaan aurinkovoimalat, jotka tuottavat osan rakennusten tarvitsemasta kiinteistösähköstä.